Türkiye adaleti konuşacak

Kurultaya, kalacakların dışında her gün 20 bin kişinin geliş gidiş yapması bekleniyor.

Yayınlanma: 25.08.2017 - 20:04
Abone Ol google-news

CHP’nin Çanakkale Yarımadası’da gerçekleştireceği 4 günlük Adalet Kurultayı bugün başlıyor. Kurultay hazırlıkları dün öğleden sonra itibarıyla tamamlandı. 10 bin kişinin konaklayabileceği şekilde yüzlerce çadır, 30 karavan ayarlandı. İlkyardım çadırlarının da bulunduğu alanda 4 gün boyunca helikopter ambulans dahil tüm sağlık hizmetlerinin yanı sıra herhangi bir yangın ihtimali için itfaiye de hazır bulunacak. Kurultaya devamlı kalacakların dışında her gün 20 bin kişinin geliş gidiş yapması bekleniyor. CHP’nin Çanakkale Gelibolu Yarımadası’da düzenleyeceği Adalet Kurultayı bugün başlıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açış konuşmasıyla bugün saat 09.00’da başlayacak 4 günlük kurultaydaki 8 panel ve 54 çalıştayda alanında uzman 540 kişi konuşacak. Katılımcılar ise “serbest kürsü” den fikirlerini dile getirebilecek. Her alandaki adaletsizliklerin anlatılacağı kurultayın sonunda çalıştaylardan çıkan çözüm önerileri raporlaştırılacak ve bu öneriler CHP’nin siyasi yol haritası olacak. Kurultayın ev sahiplerinden ve kurultay kararının alınmsından beri hazırlık aşamasında çalışan CHP Çanakkale Milletvetili Muharrem Erkek, hazırlıkların sona erdiğini belirterek, çadırların, oturma yerlerinin, duşların, tuvaletlerin hazır olduğunu söyledi.

Son kontrollerin de yapıldığını, alana transferden alandaki yol haritalarına, yönlendirme levhalarına ve kadın ve erkek mescitlerine kadar her şeyin düşünüldüğünü söyleyen Erkek, tüm örgütlerle birlikte koordineli bir çalışma yürütüldüğünü, yoğun bir katılım beklediklerini belirtti. Farklı boyutlarda hazırlanan çadır ve 30 karavan 4 gün boyunca 10 bin kişinin konaklayabileceği bir alan ayarladıklarını, bazı katılımcıların da kendi çadırlarını kurduğunu aktaran Erkek, en ince ayrıntıya kadar her şeyin düşünüldüğünü kaydetti. ‘’Helikopter ambulanstan sağlık çadırlarına, tıbbi cihazlar ve itfaiyeye kadar her şey hazır’’ dedi. Emniyet güçleriyle valilikten yetkililerin de katıldığı birçok toplantı yaptıklarını söyleyen Erkek, Adalet Yürüyüşü’ndeki tecrübelerinin faydalı olduğunu anlattı. Erkek, “Herhangi bir kötü niyetli yaklaşım olduğunda onu bile alkışlarla karşıladık. Güvenlik görevlilerinden önce kendimiz yetiştik, kimsenin yürüyüşü gölgelemesine izin vermedik, burada da vermeyeceğiz. Adalet Yürüyüşü’nde katılımcılar güvenlik güçlerine yardımcı olmayı öğrendi. Kuralları uymayanları herkesten önce katılımcılar uyardı” dedi.

Önemli olan adalet

Çalıştayları çok önemsediklerini, buradaki çalışmalarda durum tespitleri yapılacağını, sorunun neden kaynaklandığının tartışılacağını ve sonunda çözüm önerilerinin sıralanacağını anlatan Erkek, “Yiyeceğimizi, çadırımızı, suyumuzu paylaşırız. Burada önemli olan Türkiye’nin adalet talebidir. Bu Türkiye’nin Adalet Kurultayı, 80 milyonun adalet talebi. Ülkemiz ve bölgemiz adalete susadı” dedi.

'100 bin kişi bekliyoruz'

Çanakkale’deki hazılıkların sorumlu isimlerinden Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise son gün Adalet Anıtı için malzemelerin de geldiğini belirterek, bugün sabah saatlerinde ilk olarak Çanakkale Şehitlik Abidesi’nin ziyaret edileceğini ve burada dua olunacağını belirtti. 4 gün boyunca toplamda yaklaşık 100 bin katılımcı beklediklerini dile getiren Torun, “Adalet Yürüyüşü’yle birlikte adalet talebini Türkiye ve dünyaya ilan ettik. Kurultaya da adalet isteyen herkese çağrı yaptık. Bu çağrı geniş kitlelere ulaştı ve kabul gördü. Burada ne için adalet istediğimizi detaylandıracağız, kamuoyunun dikkatine sunacağız. Bu kurultay Türkiye’de yaşanan adaletsizlikleri birbir ortaya koyacak. Adalet sağlanana kadar adaletsizliği gündemden düşürmeyeceğiz’’ dedi.

 CHP'nin Adalet Kurultayı'nın programı belli oldu


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler