'TOKİ, CHP’ye ev yapsın’

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilkharcının karıldığı topraklarda; Çanakkale Kocadere kamp alanını girişinde koskocaman bir pankart karşılı yor adalet arayışındaki binlerce kişiyi: “Birisi benim haklarımı bana lütuf olarak hatırlatıyorsa ben de ona diktatörlüğünü hatırlatıyorum. Kema Kılıçdaroğlu” Evet dün hak, hukuk, özgürlük diyenler CHP’nin düzenlediği Adalet Kurultayı’nda bir araya geldi. Adalet yürüy

Yayınlanma: 27.08.2017 - 16:00
Abone Ol google-news

Her ne kadar CHP’nin etkinliği gibi dursa da, her görüşten insan vardı. İstanbul’dan, Ankara’dan,
İzmir’den, Hatay’dan, Trabzon’dan ve Diyarbakır’dan sadece derdini anlatma adına koşmuşlardı
Kocatepe’ye...

Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasında en önemli satır başı “Biz biriz, bütünüz, vatanseveriz.
Biz adaletli bir Türkiye istiyoruz”du. CHP liderinin bir diğer çarpıcı sözü, “FETÖ ile hiçbir ilişkisi olmayanlar hapse atılıyor, parası olan babası olan hapisten çıkarılıyor. Böyle adalet olmaz”dı. CHP lideri ülkedeki hukuksuzluğa dem vurdu.

Nuriye ve Semih üzerinden KHK’leri eleştirdi. Kemal Bey’in konuşmasının ardından, çalıştaylar faslı başladı. 102 sene önce bu günlerde kurşun atan, bombaya göğsünü siper ederek vatanını savunan Türkiye halkı, bu kez de ağustos sıcağının ortasında hak, hukuk savaşı veriyordu. Milletvekillerinin moderatörlük yaptığı çadırlarda cezaevi koşulları, sanat damarlarının kuruyuşu, katledilen doğa başta olmak üzere birçok konu masaya yatırıldı.

Gülay Yedekçi’nin başkanlığındaki çevre masasında, zeytin ağaçlarının ranta kurban edilişine
ve kuzey ormanlarının 3. havalimanı nedeniyle yok edilişine öfke vardı. Gamze Akkuş İlgezdi’nin yönettiği cezaevleri sorunsalı ise iç acıtan türden konuşmalara sahne oldu. Masada eski CHP milletvekili Hüseyin Aygün, CHP İstanbul İl Başkanı Celal Canpolat, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi gibi önemli karakterler vardı. Bir de cezaevi ve tutuklu hakları savunucusu Mustafa Eren.
Deneyimli STK yöneticisinin, “Türkiye’de mühebbet hapis alan, artık cenazesinin cezaevinden çıkacağını biliyor” dedi.

Hüseyin Aygün, OHAL ve KHK sonrası Türkiye’deki tutukevi sisteminin 300 yıl geriye gittiğini belirtti. Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, tek tip kıyafetin insan haklarına aykırı olduğunu söyledi. Masadan çıkan ortak görüş: “Türkiye’de adalet yok; cezaevlerinde hiç yok” idi. Çalıştay aralarında Türkiye’nin
sorunları daha da derinleşiyordu. CHP Milletvekilleri Engin Altay, Aykut Erdoğdu, Öztürk Yılmaz,
Türkiye’nin OHAL kıskacında KHK ile tek elden yönetilmesine tepki gösterdi. Belediye başkanları Battal İlgezdi, Bülent Kerimoğlu, Aykurt Nuhoğlu yerel yönetimlerin iktidar tarafından pasifize edilmek istenmesine öfkeliydi.

Nasuh Mahruki’nin yer aldığı sempozyum ise günün en çok alkış alan oturumuydu. AKUT
kurucusunun sunumu sık sık, “Kral Çıplak” sloganlarıyla kesildi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Bülent Tezcan ve Özgür Özel gibi isimler konuşmacıları dakikalarca alkışladı.

Bir gece önce çadırlar ve karavanlarda konaklayan partililer, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’la ilgili
espri yapmaktan da geri kalmıyorlardı. Öztürk Yılmaz, “Sayın Cumhurbaşkanı çadırda kaldığımızı görse Şehircilik Bakanı’na emir verir, şu CHP’ye bir bina yapın der” deyince sohbettekiler gülmekten kırıldı. Gerçekten de vekillerden sade vatandaşa kadar herkes hayatına bir şekilde müdahale edilme endişesi yaşıyor. Bu gerçek Çanakkale’deki adalet kurultayında en ince ayrıntısına kadar
gözler önüne serildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler