'Çürümeyi yazan gazeteciler tutuklanıyor'

Yarkadaş: "AKP iktidarı gerçeklerin öğrenilmesinden korktuğu için gazetecileri tutuklatıyor."

Yayınlanma: 30.08.2017 - 13:06
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "İktidar partisi çürüdüğünün görülmemesi için gazetecileri susturmaya çalışıyor" dedi.

 İzmir'e bağlı Dikili Belediyesi'nin düzenlediği Kitap Şenliği'ne CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Halk TV programcısı Gürkan Hacır ve Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu da katıldı.

 CHP'YE ZİYARET

 Panelistler, etkinlik öncesi CHP Dikili İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti ve İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener'den çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

 Öte yandan, Dikili Meydanı'nda düzenlenen panelde konuşan Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu, Kurtuluş Savaşı'ndan günümüze uzanan tarihi gelişmeleri anlattı.

 Yazar Gürkan Hacır ise yakın tarihten örnekler vererek, Türkiye'nin içinden geçtiği krizin röntgenini çekti.

 'YORULMADILAR ÇÜRÜDÜLER'

 Panelde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da yaklaşık 850 kişinin katıldığı panelde "AKP iktidarı çürümüştür. Bu çürümeyi 'Metal Yorgunluğu' adı altında gizlemeye çalışıyorlar" tespitini yaptı.

 AKP'nin topluma söyleyecek hiçbir sözünün kalmadığını belirten Yarkadaş, "İşte bu yüzden; sözü olanları hapse atıyor ve susturmaya çalışıyorlar" ifadesini kullandı.

 "GERÇEĞİ YAZANLAR HEDEFTE..."

 Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü:

 "SÖZCÜ Gazetesi Muhabiri, Dikili'nin Atatürkçü evladı Gökmen Ulu ile Mediha Olgun'u üç ayı aşkın bir süredir iddianamelerini bile hazırlamadan cezaevinde tutuyorlar. Ne suç işlemiş Gökmen'le Mediha! Cumhurbaşkanı'nın tatil yaptığı otelin adını yazmışlar. Bu haber gerekçe gösterilerek iki arkadaşımız tutuklanıyor. Ortaya bir iddianame bile konulamıyor.

 Asıl hedeflerinin başta SÖZCÜ olmak üzere, gerçekleri yazmakta ısrar eden tüm gazete ve gazetecileri susturmak olduğunu biliyoruz. Ama bunu başaramayacaklar."

 "TEK BİR SUÇLARI VAR..."

 SÖZCÜ'nün yanı sıra Cumhuriyet ve Birgün Gazetesi çalışanlarının da aylardan bu yana haksız bir biçimde cezaevinde tutulduğunu belirten Yarkadaş sözlerine şöyle devam etti:

 "Cumhuriyet çalışanları Akın Atalay, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Ahmet Şık ve Emre İper de gerçeği yazan bir gazetenin mensubu olmanın bedelini ödüyor. Terör örgütü FETÖ'ye karşı tavırları net olan arkadaşlarımız, traji komik bir suçlamayla cezaevinde tutuluyor.

 İktidar, Birgün çalışanı Mahir Kanaat ile Diken'in editörü Tunca Öğreten'i de aylardan bu yana cezaevinde tutuyor.

 Gökmen Ulu, Mediha Olgun, Akın Atalay, Murat Sabuncu, Ahmet Şık, Emre İper, Mahir Kanaat, Tunca Öğreten ve ismini sayamadığımız onlarca basın mensubunun tek suçu iktidarın yaşadığı çürümeyi göstermek... İktidar çürüdüğünün görünmemesi için gazetecileri susturmaya ve gerçeği saklamaya çalışıyor."

 "AKP'NİN SÖZÜ TÜKENDİ..."

 AKP'nin Türkiye'ye verebileceği hiçbir şeyinin olmadığını söyleyen Yarkadaş, "GaZeteciler bu çıplak gerçeği topluma göstermeye çalışıyor. AKP bunu engellemeye ve yaşadığı çürümeyi gözden kaçırmaya gayret ediyor. GaZeteciler bunu yazdığı için susturulmak isteniyor" dedi.

 TUTUKLU GAZETECİLERİ AYAKTA ALKIŞLADILAR

 Yarkadaş konuşmasını bitirirken, "Gökmen'e, Mediha'ya, Cumhuriyet'in tutuklu çalışanları Akın Atalay, Kadri Gürsel, Murat Sabuncu ve Ahmet Şık'a, Birgün'den Mahir'e selam olsun" ifadesini kullandı. Bunun üzerine panele katılan yaklaşık 850 kişi ayağa kalkarak isimleri okunan gazetecileri dakikalarca alkışladı.

 ULU: "BİZ ATATÜRKÇÜYÜZ"

 Panel kürsüsüne, Gökmen Ulu'nun Dikili'de yaşayan babası Mehmet ile kardeşi Çisem'i de davet eden Yarkadaş, kendisine verilen çiçeği Ulu Ailesi'ne takdim etti. Baba Mehmet Ulu kürsüden paneli dinleyenlere seslenerek, "Biz Atatürkçü bir aileyiz. Benim oğlum gazetecidir, Atatürkçüdür. Bize FETÖ çamuru yapışmaz. Oğlumla gurur duyuyorum" dedi. Dinleyiciler Mehmet Ulu'nun sözlerine de alkışla destek verdi.

 CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener ile Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Elibol'un da dinlediği panel, Yarkadaş, Hacır ve Babüroğlu'nun kitaplarını imzalamasıyla son buldu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler