Devlet Bahçeli'den Kör Niko'nun Meyhanesi açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dünkü Kör Niko'nun Meyhanesi sözlerine açıklık getirdi.

Yayınlanma: 02.09.2017 - 14:40
Abone Ol google-news

<video:815883>

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlenen bayramlaşma töreninde konuştu. Bahçeli, "Türkiye cumhuriyet tarihinin en önemli bunalımlarından birini yaşamaktadır. Ülkemiz açık ve riskli bir tehdit ve tehlike altındandır. Başta terör olmak üzere bölgemizdeki gelişmeler Türkiye'yi kuşatmaktadır. Bunların aşılması Türkiye'nin huzura güvene kavuşması ve İslam coğrafyasında lider ülke olması önümüzdeki dönemlerde gösterilecek gayretlere bağlıdır. MHP olarak Türkiye'de birlik beraberliğin sağlanması kutuplaşmanın önlenmesi, herkesle kucaklaşılması ve Türkiye'nin normalleşme ve demokratikleşme sürecine geçilmesi hepimizin  milli görevi olmalı. Bunu başarmak zorundayız"diye konuştu.

"1 EKİM'DEN İTİBAREN SOSYAL SİYASİ VE EKONOMİK SORUNLARIN  ÇÖZÜME KAVUŞTURULMASI GEREKMEKTEDİR" 

16 Nisan referandumu ile Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildiğini ifade eden Bahçeli, "Uzun yıllar Türkiye parlamenter hükümet rejimi ile yönetilmiştir. 16 Nisan halk oylaması ile de cumhurbaşkanlığı hükümet siyasetine geçilmiştir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin istikrarlı kalıcı ve ülke yönetiminde etkin olabilmesi için bir an evvel uyum yasalarının çıkartılması 1 Ekim'den itibaren de çok önemli sosyal siyasi ve ekonomik sorunların  çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Bu yapılmadığı takdirde Türkiye'nin birliğinden, dirliğinden ve kardeşliğinden uzaklaştırıcı faaliyetlerin artacağı unutulmamalıdır. MHP bu anlayış ile önümüzdeki dönemlerde üzerine düşen sorumluluğu dün olduğu gibi bugün de taşıyarak milletimize hizmet aşkını sevdasını sürdürecektir" açıklamasında bulundu. 

Bahçeli konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Kör Niko'nun Meyhanesi" yönünde yaptığı açıklamaları ve Meral Akşener'in parti kurma çalışmalarına ilişkin sorulan soruya Bahçeli şu yanıtı verdi:

MERAL AKŞENER'İN YENİ PARTİSİ...

Bizlerden ayrılmış olanlar veya ayıklanmış olanların nasıl bir yol izleyeceği onların bileceği iştir. O süreci takip ediyoruz. Önümüzdeki günlerde millet olarak göreceğiz.

KÖR NİKO'NUN MEYHANESİ...

Çanakkale Şehitliği'nde adalet ile ilgili bir toplantının yapıldığı bir dönemde bazı CHP'lilerin çilingir sofrası kurduğuna dair bilgiler yer aldı. CHP'li yöneticiler de gerekli tespitleri yaptıklarını belirtmişler ve gerekli tedbirleri aldıklarını ifade etmişlerdir. Şehitlik bölgesinde içki içilmesini doğru bulmuyoruz. Türkiye'de bir içki yasağı da yoktur. Herkes heryerde içki alabilir ama bu meyhanelerde olmalıdır. İstanbul'da da çok sayıda meyhane vardır. Bunlardan birisi de Kör Tiko'dur. Pardon Kör Niko'dur. Tabi basında bazı kavramları şey yapıyoruz. Burada dilimin sürtüşmesi veya tekrarını düşünmem Niko'nun nerede olduğunu bilmemezlikten gelmekten kaynaklanlanıyor. Cumhuriyet gazetesine bir sürpriz yapayım dedim. Tellaffuzda zorluk çektiğimi öğrenirlerse Niko ile bir alakamızın olmadığını anlamış olurlar. Belli çevreler saat altıdan sonra rakı burcuna girdiğinde nerede kimin olduğunu bilirler.

"KÖR NİKO TÜRKİYE GÜNDEMİNİN ÖNÜNE GEÇTİ BEN DE ONA YANIYORUM"

Bir şeyi not olarak düşmek istiyoruz. Meyhaneyi akşam mekan tutanlar orada sazlı sözlü eğlenceye girebilirler. Koro halinde ve solo halinde şarkılar okunabilir. Bazı ticaret erbapları meyhane şarkılarının da CD’sini yapmış olabilirler. Onunla bizim söylediklerimizi karıştırmamak lazım. Kör Niko Türkiye gündeminin önünde geçti ben de ona yanıyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler