‘Çocuklarımın önünde öldürdüler’

İnşaat işçisi Necmettin Fendik, Yüksekova ilçesinde Güngör mahallesine yapılan baskında evinin penceresinden sıkılan polis kurşununun boynuna gelmesi sonucu hayatını kaybedince geriye gözü yaşlı bir eş ve 9 çocuk bıraktı.

Yayınlanma: 04.09.2017 - 20:11
Abone Ol google-news

İnşaat işçisi Necmettin Fendik, 17 Temmuz gecesi Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde Güngör mahallesine yapılan baskında evinin penceresinden sıkılan polis kurşununun boynuna gelmesi sonucu hayatını kaybetti. Geride en küçüğü bir yaşında olan 9 çocuğu ve gözü yaşlı eşi Kudret Fendik kaldı. Olayın üzerinden yaklaşık iki ay geçmesine rağmen kendilerine gelemediklerini söyleyen Kudret Fendik, “Tek isteğim kocamı öldüren polisin yargılanması. Eşim evden işine gidip gelen biriydi. Suçsuz günahsız bir insanı öldürdüler. 9 çocuğum yetim kaldı” dedi. Evinde ziyaret ettiğimiz Fendik ailesi yaşadıkları zorlu günleri gazetemize anlattı...

‘Ambulans çağırmamıza izin verilmedi’

Eşinin olay günü bir düğünden eve geldiğini söyleyen Kudret Fendik, “Eşim çay istedi. Çayı hazırladım. Beraber çay içip, muhabbet ettik. Yataklarımıza geçip uyuduk. Gece 24.00 sıralarında mahalleden sesler gelmeye başladı. Eşimi uyandırdım. Bir baktık ki bizim kapı da çalınıyor. Önce korktuk açmaya. Ne olduğunu anlayamadık. Polisin biri bir anda camı kırıp, pencereden ateş etti. Eşimi çocuklarımın gözleri önünde öldüler” dedi. Fendik, eşinin vurulduktan sonra polislerin eve doluşup kendilerini dışarı çıkardığını aktararak, “Eşim yerde kanlar içinde yatıyordu. Polisler bizleri darp edip, dışarı çıkardı. 1 saat boyunca ambulans çağırmamıza izin verilmedi. Çaresizce ağlayıp durduk. ‘Bağırırsanız, sizi de öldürürüz’ dediler. O gece mahallemizden birini öldürmeye gelmiş gibiydiler. Keşke eşim eceliyle ölseydi. Bu acı çok büyük” diye konuştu.

‘Polis adli kontrolle serbest'

Fendik ailesinin avukatı Necmettin Çoruh ise kendisinin de baskın yapılan mahallede yaşadığını söyleyerek, “Yapılan bu baskınla ilgili mahalle sakinleri olarak suç duyurusunda bulunduk. Necmettin beyi öldüren polis ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Bu dosyanın takipçisi olacağız” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler