Erdoğan'ın sözlerinin ardından CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na jet soruşturma

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) ile ilgili sözleri nedeniyle TCK'nin 301'inci maddesinden soruşturma başlatıldı.

Yayınlanma: 08.09.2017 - 14:40
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekil Sezgin Tanrıkulu hakkında, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından paylaştığı mesajla devletin insansız silahlı hava araçlarıyla sivil vatandaşları vurup, öldürdüğünü iddia ederek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin manevi şahsiyetini aşağıladığına dair somut deliller bulunduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Sezgin Tanrıkulu'ndan Erdoğan'a yanıt: Suçluluk telaşı olmasın                 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Kazakistan'a ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında şunları söylemişti:

Ana muhalefet partisinin bir temsilcisi çıkıyor, SİHA'larla ilgili açıklama yapıyor.Neymiş sivilleri vurmuş. Nerede o siviller. SİHA'lar teröristleri vuruyor. Silahlı kuvvetlerimiz çok daha kuvvetli hale gelmek suretiyle, terörle, terör örgütleriyle mücadelesini sürdürecektir. Bunu CHP'nin temsilcileri durduramaz. Ben beklerdim ki CHP'nin Genel Başkanı çıksın, "ey Tanrıkulu sen kimlerden yanasın teröristlerden mi yoksa bu ülkenin güvenlik güçlerinden mi" desin. Bu kadar güvenlik güçlerimiz şehit oldu. Bu kadar sivilimiz şehit oldu. Bunların sesi çıktı mı? Çıkmadı. Biz silahlı İHA'larımız yaptık. Terör örgütü kaçacak delik arıyor. Bu beyler ölen teröristleri savunur hale geldiler.

Erdoğan'ın sözlerinin ardından harekete geçen savcılık, CHP'li Tanrıkulu hakkında soruşturma başlattı.

Erdoğan'dan Zafer Çağlayan açıklaması: Çok pis kokular geliyor                 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler