CHP lideri Kılıçdaroğlu silahlı İHA iddiası hakkında ilk kez konuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, NTV'nin sorularını yanıtladı. CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun silahlı İHA iddiası hakkında ilk kez konuşan Kılıçdaroğlu, hükümete seslenerek, "Olayın aydınlatılması gerekiyor" dedi.

Yayınlanma: 10.09.2017 - 21:42
Abone Ol google-news



CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, silahlı İHA iddiasıyla ilgili hükümete seslenerek, “Olayın aydınlatılması gerekiyor. Teröristse çıkarlar belgesini koyarlar” dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun “SİHA’larla siviller vuruldu” açıklamasıyla başlayan tartışma hakkında ilk kez konuştu. NTV’nin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Bizim isteğimiz, bunu Tanrıkulu üzerinden özel suçlama alanı yapmadan, olayın sağlıklı ve sağduyulu aydınlatılması. Aydınlatılsın, teröristse çıkarlar belgesini koyarlar” dedi.

‘Arslan’a haksızlık’

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın Beştepe’deki 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın elini sıktıktan sonra çekilen fotoğrafı hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, Arslan’a haksızlık edildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Ben o görüntüyü izledim. Görüntülerde uzun süreli eğilmesi söz konusu değil. Radikal bir dille eleştirmek haksızlık olur” şeklinde konuştu.

Güngör’e sert eleştiri

CHP lideri, “adalet yürüyüşü” ve “adalet kurultayı” için “sözde” ifadesini kullanan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ü de sert sözlerle eleştirerek, “Siyasette açıkça taraf olduğunu ifade etti. Artık onu iktidar partisinin Danıştay’daki sözcüsü olarak görüyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konuda adım atacağız” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler