CHP'li Gürsel Tekin: Sarraf dosyasındaki 60 kişi kim?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, hükümetin 17-25 Aralık operasyonunda yolsuzluk iddialarının üzerine giderek hesaplaşmak yerine üstünü kapattığını belirti. "Rıza’nın dosyasında 60 kişinin ismi olduğu söyleniyor. Kimdir bu 60 kişi, bu isimleri derhal açıklayın” dedi.

Yayınlanma: 11.09.2017 - 05:42
Abone Ol google-news

Amasya’da basın toplantısı düzenleyen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ABD’nin İran’a uyguladığı ambargoyu delmek suçundan ABD’de tutuklu yargılanan Rıza Sarraf dosyasında eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan ve Abdullah Happani hakkında tutuklama kararı çıkarılmasına değinerek, hükümetin 17-25 Aralık operasyonunda yolsuzluk iddialarının üzerine giderek hesaplaşmak yerine üstünü kapattığını belirti. CHP’li Tekin, “Niye biz kendi çamaşırımızı kendimiz yıkayamadık? Bu yolsuzluğa karışan bakanları yargılayamadık. AKP iktidarı bu bakanları korudu, yolsuzlukların üzerini örttü. Şimdi elin oğlu çıkmış yargılıyor, faturasını da seksen milyon ödemek zorunda kalacak. Rıza’nın dosyasında 60 kişinin ismi olduğu söyleniyor. Kimdir bu 60 kişi, bu isimleri derhal açıklayın” dedi.

‘Bu böyle gitmez’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine tahammül edemediğini, CHP’yi teslim alamadığını ifade eden Tekin, “Metal yorgunluğu diye bir şey yoktur, metal ayrışması vardır. AKP’de ciddi bir ayrışma vardır. Adalet Bakanı adaletin işlediğini söylüyor. Adalet size işliyor kardeşim, size işliyor. Muhaliflere, başka partilere işlemiyor. Bu böyle gitmez” diye konuştu.

Ülkenin ciddi bir ekonomik dar boğazdan geçtiğine değinen Tekin, “Yeni Türkiye’yi üç şeyle tarif edebilirsiniz. İcra daireleri, içinde adalet olmayan adalet sarayları, çok sayıda cezaevi yapılması. Gözün aydın Türkiye. Türkiye’nin beka sorunu var ve bu sorunu bu iktidar getirdi. Cumhuriyet’in temel kazanımlarının, değerlerinin birer birer nasıl budanıp yok edildiğine hepimiz tanıklık ediyoruz. Buna artık dur deme zamanı gelmiştir, bunun için birlik olmamız gerekiyor. AKP iktidarı çıkmış CHP’de FETÖ’cü arıyor. FETÖ’cü arıyorsanız bunun merkezi AKP Genel Merkezidir. CHP’de FETÖ’cü bulamazsınız” diye konuştu. Amasya merkeze bağlı Yağcıabdal Köyü’nde cemevinin açılışını yapan CHP’li Tekin, Alevilerin ibadetlerini özgürce yapamadığını, cemevlerine yasal statü verilmediğini belirterek, bu durumun utanç verici olduğunu söyledi. Tekin, “Alevi vatandaşların öyle ağır talepleri yok. Ülkenin kazanımlarından eşit bir şekilde faydalanmak istiyorlar. Eşit vergi veren yurttaşlarımız eşit pay almak istiyor” ded


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler