CHP'li Öztürk Yılmaz: Esad’la bağ kurmak zorunluluk

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Beşşar Esad ile bir bağ kurulması gerektiğini belirterek, “Bu güney sınırımızda oluşabilecek yapının veya yapıların ortaya çıkmasının engellenmesi için artık bir tercih değildir, zorunluluktur” dedi.

Yayınlanma: 12.09.2017 - 22:47
Abone Ol google-news

CHP’li Yılmaz, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) planlanan referandum, Suriye ve ABD’teki dava konusunda bir dizi uyarılarda bulundu.

Yılmaz, IKBY’de planlanan referandumla ilgili AKP’den net açıklama gelmediğini, yalnızca khağıt üzerinde bir kınama yapıldığını kaydetti. Kendilerinin referandum yapılarsa sonuçlarını tanımayacaklarını söylediklerini yineleyen Yılmaz, “Bu kadar önemli konuda sayın Cumhurbaşkanı, yüksek perdeden bir açıklama yapmıyor. Referandum yapılırsa Pandora’nın kutusu ayın 26’sından sonra açılacak. Bunu Araplar, Türkmenler kabul etmiyor. Bölgesel çatışmalar riski iyice artıyor. Ne Bağdat ne Tahran ne de bölgesel aktörlerle temas var. Barzani’nin ülkelere gönderdiği referandumu kabul etsinler heyetinin çalışmaları, Dışişleri’nin aksi yöndeki çalışmalarının, iki üç kat önüne geçmiş durumda” dedi.

Suriye’de Esad’ın Afrin’e hâkim olması isteniyorsa Rusya ve Esad ile birlikte çalışmak gerektiğini aktaran Yılmaz, Suriye’nin bölünmeye doğru gittiğini, Esad ile bir bağ kurulması gerektiğini belirtti. Bunun Türkiye’nin güney sınırında oluşabilecek yapının veya yapıların engellenmesi için bir tercih değil zorunluluk olduğunu söyleyen Yılmaz, “Eğer bağ kurulmazsa, Esad ile doğrudan görüşme yapılmazsa, Türkiye’nin desteklediği muhalifler, Esad’ın ordusuyla bir şekilde işbirliği yapıp, ülkenin toprak bütünlüğünü sağlamada ortak adım atmazsa Suriye’nin geleceği Irak’tan daha beter olacak. Astana, Cenevre süreci oyalamacadır. Yer almayalım demiyorum ama hiçbiri beka sorununa merhem olmayacaktır” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler