Süleymaniye'de MİT soruları

Üst düzey MİT yöneticilerinin PKK tarafından Süleymaniye'de kaçırıldığı iddia ediliyor. KYB'nin Ankara ofisinin kapatılmasının da olayla ilgili temaslardan sonuç alınamamasından kaynaklandığı öne sürülüyor. Bayram öncesinde yaşandığı öne sürülen kaçırılma olayına ilişkin dış basında yer alan haber ve terör örgütünün açıklamalarından elde edilen bilgileri derleyen CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, MİT'in Cumhurbaşkanı sıfatıyla AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bağlandığını kaydederek 'İddialar doğruysa, Erdoğan hem halka, hem vatana ihanet etmiştir' dedi.

Yayınlanma: 13.09.2017 - 11:44
Abone Ol google-news

Üst düzey MİT yöneticilerinin PKK tarafından Süleymaniye'de kaçırıldığı iddia ediliyor. Bayram öncesinde yaşandığı öne sürülen kaçırılma olayına ilişkin dış basında yer alan haber ve terör örgütünün açıklamalarından elde edilen bilgileri derleyen CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, MİT'in Cumhurbaşkanı sıfatıyla AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bağlandığını kaydederek “İddialar doğruysa, Erdoğan hem halka, hem vatana ihanet etmiştir” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle Meclis'te önerge veren Çam, MİT üst düzey yöneticilerinin Süleymaniye'de PKK tarafından kaçırıldığı iddialarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığını sordu. MİT mensuplarıyla bağlantı kurulup kurulmadığını, hayatta olup olmadıklarının açıklanmasını istedi. KYB'nin Ankara ofisinin kapatılmasının kaçırılma olayıyla bağlantılı olduğu iddialarının da aydınlatılmasını isteyen Çam, “Kaçırılmaya ilişkin gelişmelerin ardından KYB ile temasa geçildiği, yöneticilerin iadesinin istendiği, ancak sonuç alınamaması nedeniyle KYB’nin Ankara’da bulunan ofisinin kapatıldığı ve KYB Ankara temsilcisinin geri gönderildiği iddiaları doğru mudur? Dışişleri Bakanı ve diğer yetkililer aracılığıyla çeşitli kereler temas kurulmasına rağmen henüz bir sonuç alınamamış olması iddiaların doğruluğunu mu göstermektedir?” diye sordu.

KYB SKANDALI

KYB Ankara Temsilcisi'nin sınır dışı edildiğine dair herhangi bir açıklama olmadığını belirten Çam, “Kamuoyu olayı dış basında çıkan haberlerden, sosyal medyadan ve daha da vahimi terör örgütünün açıklamalarından öğreniyor. MİT, PKK’ya karşı bir operasyon düzenleyecekse bunun mutlak gizlilik içinde yapılması gerekmez mi? KYB’ye haber vererek yapıldıysa bu tam bir skandaldır. Yok KYB’nin haberi olmadıysa bu başarısızlığı başkalarına fatura etmenin, onları suçlamanın anlamı nedir? Bu haber bayramdan önceydi ve bayramı bize zehir etti, terör örgütü ise çifte bayram yapmakta, sosyal medyada dolanan açıklamaları ile açıktan Türkiye ile alay etmektedir” diye konuştu.

ERDOĞAN'DAN TIK YOK!

MİT'in yakın zamanda Cumhurbaşkanlığı'na bağlandığını anımsatan Çam, Erdoğan'ı halka hesap vermeye çağırarak şunları söyledi:

“Hemen her konuda konuşan Erdoğan’dan ne hikmetse tık yok. Teşkilatın AKP Genel Başkan'na bağlanmasının ardından yaşanan bu gelişmeler ve ortaya atılan iddialar, teşkilatın yapılanmasında ve politikasında değişikliğe mi işaret etmektedir? Bu iddialar MİT’in AKP Genel Başkanı'na bağlanmasının gerekçesini mi oluşturmaktadır? Bu devlet, bu ülke senin kendi saltanatın, kişisel ihtirasların için kullanacağın bir oyuncak değildir. 7 Haziran seçimlerinde AKP’den milletvekili aday adayı olan Hakan Fidan, çıkartılan 694 sayılı kararname ile AKP Genel Başkanı Erdoğan’a bağlanmıştır. Patagonya ve Afrika’da ülkelerindeki kabilelerde bile görünmeyen bir devlet işleyişiyle MİT, AKP genel başkanına bağlanmıştır. Yazık!”

 

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler