Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırıda önemli gelişme

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saldırganlarla ilgili gözaltı işlemlerinin başladığını söyledi.

Yayınlanma: 14.09.2017 - 13:52
Abone Ol google-news

<video:823257>

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kocaeli'de tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesinin cenaze töreninde yaşanan gerginlikle ilgili "Defin işleminin hemen akabinde gerçekleşen bu olaylar, bizi üzmüştür. Üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Gerekli idari ve adli tahkikatlar da başladı. İlgili gözaltı işlemleri de başlamıştır. Gözaltı var" dedi. 

Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırı... Cenaze mezardan çıkarıldı

Cenazeye ırkçı saldırıya Kılıçdaroğlu’dan ilk yorum

İçişleri Bakanı Soylu, Ankara'da katıldığı Vatansever Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Kampüsü'nün temel atma töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. HDP'li Tuğluk'un özel izinle katıldığı annesinin cenaze törenindeki gerginliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, şunları söyledi: 

"Bu çıkan olaylardan dolayı son derece üzüntülüyüz. Biz terörle mücadele yapıyoruz, doğru. Terörle mücadeleyi kararlılıkla yapmaya da devam edeceğiz; ama bizim terörle mücadele etmemizin ana nedeni tektir. Milletimizin ve ülkemizin birliği ve beraberliğidir. Bunu sorgulatacak bir davranış içerisinde biz olamayız. Ölümün olduğu andan itibaren arkadaşlarımızın da girişimiyle birlikte cenazenin sağlıklı şekilde defnedilebilmesi için bütün gayret yerine getirilmeye çalışıldı. Defin işleminin hemen akabinde gerçekleşen bu olaylar, bizi üzmüştür. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bir ifadesi var. Bu, sloganik bir ifade değildir. Bu ifade, bizim temel felsefemizdir. 'Tek devlet, tek vatan, tek millet, tek bayrak' ne demek; biz, bunları biliyoruz. Tekrar üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Gerekli idari ve adli tahkikatlar da başladı. İlgili gözaltı işlemleri de başlamıştır. Gözaltı var"

VALİLİK: OLAY SONRASI CENAZE SAHİPLERİ DEFİNDEN VAZGEÇTİ

Ankara Valiliği, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesinin defin işlemleri sırasında yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı. 20-25 kişilik bir grubun sataşma girişimi sonrası Hatun Tuğluk’un yakınlarının cenazenin İncek Mahallesi Mezarlığı'na defninden vazgeçtiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"13/9/2017 tarihinde vefat eden eski Milletvekili Aysel Tuğluk’un annesi, merhume Hatun Tuğluk’un, İncek Mahallesi Mezarlığına defninde, 20-25 kişilik bir grubun sataşma girişimi meydana gelmiştir. Güvenlik güçleri olaya hemen müdahale ederek gerekli güvenlik tedbirlerini almış ve bu grubu mezarlık alanının dışına çıkarmıştır. Bu olaydan sonra cenaze sahipleri merhume Hatun Tuğluk’un İncek Mahallesi Mezarlığına defninden vazgeçmişlerdir."

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU MEZARLIĞA GİTTİ

Olayın duyulmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun mezarlığa gittiği belirtilen açıklamada ayrıca, "İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile birlikte derhal mezarlık alanına intikal edilmiş ve alınan tedbirler gözden geçirilmiştir. Mezarlık alanında bulunan Milletvekilleri ve merhumenin ailesi ve yakınları ile görüşülüp, cenazenin defni konusunda ailenin alacağı kararın, uygulanması için her türlü tedbirinin alınacağı hususu kendilerine ifade edilmiştir" denildi.

'AİLENİN KARARI DOĞRULTUSUNDA DEFİN İŞLEMİ YAPILACAK'

Ailenin alacağı karar doğrultusunda defin işlemlerinin de yapılacağı belirtilen açıklamada, "Ailesi ve yakınları bu konuyu değerlendirmek üzere, bir araya geldiler. Ailenin ve diğer yakınlarının vereceği karara göre defin işlemi yapılacaktır. Valiliğimiz defin işlemleri dahil her türlü yardımı yapacak ve gerekli tedbirleri alacaktır. Merhumeye Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz. Ayrıca, mezarlık alanında definde gelişen sataşma olayı ile ilgili olarak adli ve idari işlem başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı. 

Hükümetten Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırı ile ilgili ilk açıklama

Osman Baydemir: Faşizme karşı birleşmezsek ülke mezarlığa döner


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler