Bozdağ, CHP’yi hedef alan Danıştay Başkanı’nı savundu

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP’yi hedef alan Danıştay Başkanı’na ‘Yargının hissiyatını dile getirmiş’ sözleriyle sahip çıktı.

Yayınlanma: 15.09.2017 - 06:09
Abone Ol google-news

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP’yi eleştiren Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’e “yargı görevini yapanların CHP’nin bu saygısız dilinden rahatsızlığına tercüman olmuştur, onların hissiyatını dile getirmiştir” sözleriyle sahip çıktı.

Bozdağ CHP’nin Güngör’le ilgili Danıştay’a başvurusuna ilişkin, “CHP’nin Genel Başkanı ve temsilcilerinin, yargı görevini yapanlara karşı bu saygısız dili yargıda büyük bir rahatsızlık uyandırdı, kendi aralarında bunu konuşuyorlar, ifade ediyorlar. Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, yargı görevi yapanların, CHP’nin bu saygısız dilinden rahatsızlığına tercüman olmuştur, onların hissiyatını dile getirmiştir. Yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığını bir kez de yüksek yargı başkanı olarak ifade etmek durumunda bırakılmıştır. Yargı, CHP tarafından kendisini savunma mecburiyetine itilmiştir, o da kendisini savunmuştur” dedi.

ABD’deki dava     

ABD’de devam eden İranlı işadamı Rıza Sarraf davasına eski bakan Zafer Çağlayan’ın eklenmesine ilişkin Bozdağ, Türkiye ve İran arasındaki ticari ilişkilerin ulusal ve uluslararası hukuka uygun olduğunu savundu. Hukuka aykırı bir ticari işlemin yapılmadığını aktaran Bozdağ, “Türk yargısı, bağımsız yargı bu konuda bir iddianame düzenlemeye, dava açmaya gerek görmemiş, takipsizlik kararı vermiştir. TBMM de Yüce Divan’a sevk edilmemesi yönünde bir karar vermiştir” dedi.

OHAL komisyonu

KHK ile ihraç edilenler için kurulan OHAL Komisyonu’na dün sona eren itiraz başvurularıyla ilgili konuşan Bozdağ, çarşamba günü itibarıyla komisyona 98 bin 252 başvuru yapıldığını açıkladı. Bozdağ “Neredeyse tamamı müracaat etmiştir. Bir kısmı dava yolu açık olduğu için, bu komisyona müracaat etmiyorlar. Örneğin hâkim-savcılar” dedi.

Komisyon dosyaları ihraç kararı tarihine göre inceleyip karar verecek. Kararlara karşı HSYK’nin Ankara’da görevlendireceği mahkemeye itiraz edilebilecek. Komisyona müracaat edenlerin sayısının 100 bini bulması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler