Arınç'tan 'Başbakanlık' için flaş açıklama

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlık için en güçlü adayın Abdullah Gül olduğunu söyledi. Arınç, kendisinin aday olmasının söz konusu olmadığını belirtti.

Yayınlanma: 13.06.2014 - 12:03
Abone Ol google-news

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kendisinin siyasi geleceğine ilişkin açıklama yapan Arınç; "Halkın seçeceği bir cumhurbaşkanı olacağını belirttim, 12 senedir başbakanlık yapılan sevilen kişinin hakkıdır dedim. Bu konularda yazılıyor, çiziliyor. Ben belki 1-2 sene önce herkesin ağzını kapattığı bir dönemde benim için siyasi hayatımda 2015 son noktadır, aktif siyaseti bırakacağım demiştim. Köşe yazarlarımız bu işi çözdü. Abdülkadir Selvi dostumuz yazıyor köşesinde. Başbakan adayını yazıyor. Abdullah Gül, ve Ahmet Davutoğlu. Bizim esamemiz bile okunmuyor hiçbir tarafta, bu yönden çok rahatım. Hiçbir şekilde başbakan olma niyetim yok böyle bir görevi üstlenme niyetim yok, hesabını yapmam. Benim adım Bülent Arınç. Herkes rahat olsun, birileri benim varlığımdan rahatsız olmasın. Gıybet taşımasınlar üzerlerinde. 40 senelik siyasi hayatımda tek istediğim oldu 'meclis başkanı olacağım' dedim. Bunun da nedeni var, inadına oldum. Eşinin başında örtü var olmaz dediler, inadına oldum. Başbakanlığa layık 10-20 insan tavsiye ederim. Ama bana soranlara başkalarının isimlerini vereceğim rahat olsunlar. Benim ismimim üzerinde dedikodu yapan, elimden su içmiş çok insan var bu işlerden vazgeçsinler. Ben bu işte yokum böyle bilin" ifadelerine yer verdi.

"ÇOK GIYBET YAPIYORLAR, ÇOK DEDİKODU YAPIYORLAR"

Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde parti içindeki bazı kişileri eleştirerek; "Kimin başbakan olacağı konusunda sadece basının içinde değil, maalesef olmaması gereken bir yerde, parti içersinde de bu tür çabalar gösterenler var. Bunlar biraz tecrübesiz arkadaşlarımız. Bazı yerlere yakınlıklarını fırsat bilerek, buradan bir şeyler üretmeye çalışıyorlar. Bugün milletvekillerinin yüzde 90'ına sorsanız 'Abi sizin kasetlerinizle yetiştik, sizin söylediklerinizi dinledik' derler. Ama bugün onların bir kısmının yaptığına bakıyorum, çok tecrübesiz buluyorum onları. Çok gıybet yapıyorlar, çok dedikodu yapıyorlar. Bunlar bir elinden tutulup milletvekili yapmış arkadaşlarımız da olsa onlara tavsiyem şudur: Bu işlere fazla karışmayın. Kimsenin ismi üzerinden siyaset üretmeyin. Kulis yapmayın, fikrinizi söyleyin. Ama filan hesapla hareket edip bir şey söylerseniz size de yaramaz o kişilere de yaramaz. Siz yalan söylerseniz, istismar ederseniz, bunun üzerinden kendinize bir rant devşirmeye çalışırsanız 'o gelirse ben de şuraya gelirim' hesapları yaparsanız, bu gerçekler bir gün ortaya çıkıverir" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler