Silivri'den mesaj var: Önlem alınmazsa ülke yaşanabilir olmayacak

CHP’li Oğuz Kaan Salıcı, Silivri Cezaevi’ndeki tutuklu arkadaşlarımızı ziyaret etti. Salıcı, Kadri Gürsel’in Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan saldırı ile ilgili olarak “Türkiye’nin bu saldırının yapılabildiği bir ülke haline nasıl getirildiği hususunda vicdanla düşünmeye çağırıyorum” mesajını iletti.

Yayınlanma: 17.09.2017 - 22:52
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Oğuz Kaan Salıcı, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazetemiz İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Yayın Danışmanı Kadri Gürsel, muhabir Ahmet Şık ve muhasebe çalışanı Yunus Emre İper’i ziyaret etti. Salıcı aracılığıyla dışarıya not gönderen Kadri Gürsel, Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesinde yaşananlara üzüldüğünü ve suçluların ortaya çıkarılmasının Türkiye’nin geleceği açısından önemli olduğunu söyledi.

Oğuz Kaan Salıcı önceki gün Silivri Cezaevi’- nde tutuklu bulunan Cumhuriyet çalışanlarını ziyaret etti. Ziyarete ilişkin bilgi veren Salıcı, tutuklu bulunan Cumhuriyet çalışanlarının morallerinin iyi olduğunu belirterek, “Bu iddianemenin çöktüğünü söylüyorlar. Bunun bir siyasi dava olduğunun bilincindeler. İddianame içindeki çelişkiler ve eksikliklerin mahkemede kamuoyunca da görüldüğünü belirtiyorlar” dedi.

Salıcı, Kadri Gürsel’in dışarıya bir not gönderdiğini ve özellikle Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesinde yaşananlardan dolayı üzüntülü olduğunu belirtti. Gürsel, Salıcı aracılığıyla dışarıya gönderdiği notta şunları söyledi: “Ankara’da Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine karşı ırkçı bir güruhun düzenlediği iğrenç saldırıyı nefretle kınıyorum ve suçluların bir an önce yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını Türkiye’nin bir bütün ülke olarak geleceği bakımından çok önemli görüyorum. Türkiye’nin bu saldırının yapılabildiği bir ülke haline nasıl getirildiği hususunda içtenlikle, sağduyulu bir biçimde, vicdanla düşünmeye çağırıyorum. Bunlar yapılmaz ve gerekli önlemler alınmazsa Türkiye yakın bir gelecekte yaşanabilir bir ülke olmaktan çıkma yoluna girebilir diye düşünüyorum.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler