Alevi örgütlerinden tepki: Kardeşlikten nasıl söz edeceksiniz?

Alevi örgütleri HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesinin saldırıya uğramasına sert tepki gösterdi.

Yayınlanma: 17.09.2017 - 23:18
Abone Ol google-news

Alevi örgütleri, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesini saldırıya tepki gösterdi.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Muhittin Yıldız: Yaşananlar insanlık adına utanç vericidir. Artık ölülerimiz de ayrımcılığa uğrar hale gelmiştir. Vicdanı olmayanlara vicdan çağrısı yapmanın, saflıktan başka bir şey olmadığının farkındayız. Cenazemizi bile aynı mezarlığa gömemeyeceksek, hangi kardeşlikten; hangi barıştan söz edeceksiniz? Cemevleri Hatun Ana gibi mezarsız, topraksız bırakılan her can için açıktır ve açık olacaktır.

‘Faşizm ve vandallık’

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Tuncer Baş: Cemevlerimizin kapılarını Hatun Ana nezdinde mezarsız gömülen herkes için açıyoruz. Hatun ana için çerağlarımızı uyandırıyoruz, lokmalarımızı paylaşıyoruz. Ölümüzü bile toprak altında yatıramadıktan sonra yaşayan bizler toprak üzerinde nasıl birlikte yaşayacağız? Bu yaşanan olay doğrudan faşizmdir, vandallıktır. Bu ülkeyi yönetenlerin bu olaydan ders çıkarması gerekiyor, bu toplumu nereye götürdüklerini görmeleri lazım.    

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan: Bizim cemevlerimize birçok kesimden cenaze geliyor. Sünni ailelerden cenazesinin cemevinden kaldırılmasını vasiyet edenler var. Bizler cenazenin kim olduğuna bakmayız, bizim için artık o kutsaldır. Irkçılık, milliyetçilik, şovenistlik üst seviyelere çıkmış ve bu ülkemiz için çok tehlikeli bir durum. Umut ediyorum ki devlet, hükümet bu konuda gerekli dersi almıştır


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler