HDP iddianamesinde 'düğünde takı' suçu!

Manisa’da HDP’liler için hazırlanan iddianamede, düğünlerde takı takmaları, ‘örgüte taban kazandırma faaliyeti’ olarak yer aldı.

Yayınlanma: 20.09.2017 - 20:16
Abone Ol google-news

Manisa’da HDP yöneticilerine yönelik hazırlanan iddianamede “düğüne giderek takı takmak” suç sayıldı. Parti yöneticilerinin telefonda birbirleriyle yaptıkları görüşmelerde geçen “çay içmek”, “maça gitmek”, “düğüne gitmek” gibi konuşmaların yapılacak eylemler için “şifreli haberleşme” olduğu öne sürülen iddianamede katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’yi anmak da suç unsurları arasında yer aldı. Manisa’da 57’si tutuklu 138 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Manisa 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. HDP’lilerin avukatlarından Arif Ali Cangı’nın verdiği bilgiye göre, iddianamede yasal pek çok etkinlik suç olarak nitelendirildi. Katledilen Elçi’yi anmanın yanı sıra 10 Ekim katliamında yaşamını yitirenlerin cenazelerine katılmak, Nevruz kutlamaları için bildiri dağıtmak gibi etkinlikler suç kapsamında değerlendirildi. Telefon görüşmelerinde maça ve düğüne gitmek, birlikte çay içmek gibi konuşmaların “şifreleri görüşmeler” olduğu ileri sürüldü. “Düğün” ve “damat” gibi kelimelerin yapılacak eylem, “süs”ün de patlayıcılar olduğu savunuldu. HDP’lilerin gerçekten düğünlere gitmesi ve takı takılması ise “örgütün taban kazanma faaliyetleri çerçevesinde” değerlendirildi. Davanın ilk duruşması 11 Aralık’ta görülecek.

Fetö’nün damatları

Avukat Cangı, kabul edilen iddianameyle yasal siyasi çalışmaların bir terör faaliyeti gibi gösterilmek istendiğini belirtti. Cangı, “Yasal siyaset yargı eliyle engellenmek isteniyor. HDP’nin Manisa’daki yasal siyasetini bir terör faaliyetiymiş gibi değerlendiren, yönetici ve üyelerini her birinin terör örgütü üyesi ve kurucusu gibi gösteren bir iddianame. İçindeki değerlendirmeler hukuki değildir. Kolluk tarafından kanunsuz gösteri işlemi yapılmayan basın açıklamaları dahi örgüt faaliyeti olarak nitelendirilmiş, ‘barış’ sözcüğüne başka başka anlamlar yüklenmiştir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler