‘Saldırıya geçtiler’

Malatya’da düzenlenen ‘Parti emektarları’ toplantısına katılan CHP’li milletvekilleri, müfredattan Atatürk’ün çıkarılmasına tepki gösterdi.

Yayınlanma: 23.09.2017 - 05:50
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP genel başkan yardımcıları Veli Ağbaba ve Aykut Erdoğdu ile CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, CHP Malatya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Parti emektarları” toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Özel, “Ben eczacıyım. Siyasete atılınca öğrendim ki nezleden de bulaşıcı bir hastalık var o da umutsuzluk. Ülke açısından zor günlerden geçiyoruz. Çıraklık, kalfalık, ustalık dönemlerinde şimdi bir telaşla cumhuriyetin bütün kazanımlarını topyekûn yıpratma, Cumhuriyetle hesaplaşma ve hedefledikleri dönüşümü bir an önce gerçekleştirmek için saldırıya geçmiş durumdalar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından TEOG’un kaldırılmasına değinen Özel, “Sabahleyin kalkıyor, ‘TEOG sınavını kaldırdım’ diyor. O sınava hazırlanan binlerce öğrenci ne yapacağını bilemez hale geliyor. Her şey bir anda allak bullak oluyor. Amerika’da mikrofon uzatıyorlar, yurtdışına beyin göçünü eleştirirken, ‘yurtdışında eğitim alanlar ajandır’ diyor. ‘O ülkelerin ajanı haline geldi’ diyor. Bu salonda önde iki tane ajan oturuyor, Aykut Erdoğdu ve Selin Sayek Böke. Yurtdışında eğitim aldılar. İyi ki de aldılar, bu ülkeye faydalı olmak için geldiler burada emek veriyorlar. Turgut Özal Amerika’da eğitim aldı. Şu anki kabinede 6 bakan yurtdışında eğitim almış. Yol arkadaşı Abdullah Gül yurtdışında eğitim almış. Kendi 4 çocuğu yurtdışında okumuş. Hulusi Akar yurtdışında eğitim görmüş gelmiş” dedi.

Böke: 2019 milat olacak

Selin Sayek Böke, ülkenin her karış toprağına âşık olduklarını belirterek, “2019 bizim için yeni bir toplumsal sözleşmeyi Türkiye’de yaşatacak milat bir tarih olacaktır. 94 yıllık Türkiye tarihini yazmış olan bu parti, bundan sonra ortaya çıkacak olan Türkiye tarihinin de yeniden yazılımının mutlaka öncüsü olmak zorunda” ifadelerini kullandı.

Aykut Erdoğdu da Türkiye’de bir moral bozukluğu yaşandığını belirterek, “Bütün kritik tesislerimiz yabancılara satılmış, bizim çocuklarımız ve torunlarımız yabancıların asgari ücretle işçisi” dedi.

Veli Ağbaba ise “Amaçları 1923’ün rövanşını almak. Kurtuluş Savaşı kime karşı yapılmıştı? Bu ülkeyi işgal edenlere karşı. Örgütlü bir kötülük ile Türkiye’yi geriye götürmeye çalışan bir hareketle karşı karşıyayız. Buna karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. Okullarda Atatürk kaldırılıyor, bir taraftan tüm Türkiye imam hatipleştirilmeye çalışılıyor” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler