Dilekler tutuklu gazeteciler için

Mediha Olgun, doğum gününü cezaevi çıkışında kutladı, gazetecilerin tutuksuz yargılanması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 23.09.2017 - 20:55
Abone Ol google-news

Tahliye edilen Sözcü gazetesi İnternet Sorumlu Haber Müdürü Mediha Olgun, doğum gününü, cezaevi önünde kutladı. Pastasındaki mumları, tutuklu gazetecilerin serbest kalması dileğiyle üfledi. Olgun, tahliye kararının ardından önceki akşam saat 22.00’de Bakırköy Kadın Cezaevi’nden çıktı. Olgun’u karşılamaya oğlu Arda Karaca, ablası Zahide Henzel, CHP İstanbul milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Gülay Yedekçi, Sözcü Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ferda Ongün, Sözcü gazetesinin avukatları İsmail Yılmaz ve Ceren Yakışır ile çalışma arkadaşları geldi. UYAP’ta yaşanan teknik bir sorun yüzünden Olgun’un tahliyesi yaklaşık bir saat gecikti. Cezaevi çıkışında oğlu Arda ve ablası Zahide ile arkadaşlarına sarılan Mediha Olgun gözyaşlarını tutamadı.

‘Gökmen de olsaydı’

Olgun, cezaevi çıkışında “Keşke Gökmen (Ulu) de burada olsaydı. Güzel ülkemin tarihi karanlık cezaevi hikâyeleri ile dolu. Birçok insan kahrından öldü. İntihar edenler oldu. Ben üç dört ay yattım diye sıkıntı yapacak değilim. ‘Adalete güveniyorum’ dedim hala güveniyorum. Tutuksuz yargılanma esas olmalı diye düşünüyorum. Özellikle gazetecilerin tutuksuz yargılanması lazım diye düşünüyorum. Bir süreçten geçiyoruz ve bu süreç bitecek” diye konuştu. Olgun için cezaevi önünde doğum günü pastası kesildi. Barış Yarkadaş ise “Mediha’nın doğum günü aslında pazara denk geliyor. Bu pastayı kendisine pazar günü getirecektim. Ancak Mediha’nın bu gece sürpriz bir şekilde tahliye edilmesi üzerine pastayı şimdi kesecek ve mumları tutuklu gazetecilerin serbest kalması dileğiyle üfleyeceğiz. Gazeteciler artık tutuklanmasın” dedi. Gülay Yedekçi ise “Türkiye’nin bağımsız, düşünebilen insanlara ihtiyacı var. Gazetecilerin tutuklu yargılanmasına karşıyız” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu aradı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tahliye edilen gazeteci Mediha Olgun’u arayıp “Geçmiş olsun” dileklerini iletti. Kılıçdaroğlu’nun Olgun’a, “Dilerim tüm meslektaşların da bir an önce özgürlüğüne kavuşur” dediği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler