Cumartesi Anneleri Güzel anneyi unutmadı: 'Arkadaşımdan yetim kaldım'

Kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerinin cezalandırılmasını isteyen Cumartesi Anneleri, 652. hafta oturumunda geçen günlerde yaşamını yitiren Güzel Şahin’i andı.

Yayınlanma: 23.09.2017 - 21:07
Abone Ol google-news

Kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerinin cezalandırılmasını isteyen Cumartesi Anneleri, 652. hafta oturumunda geçen günlerde yaşamını yitiren Güzel Şahin’i andı. Şahin’siz gerçekleşen ilk oturumda, yıllardır aynı meydanda omuz omuza direndiği arkadaşı Hanife Yıldız söz alarak, “Ben anadan yetim kaldım, babadan, evlattan yetim kaldım. Arkadaşımdan yetim kalacağımı hiç düşünmedim. Senin havada olan yumruğunu senin yerine hep kaldıracağım, seni utandırmayacağım” diye konuştu. Cumartesi Anneleri dünkü eylemde 12 Eylül 1994’te Ankara’da gözaltına alındıktan sonra kaybedilen Kenan Bilgin için adalet istedi. Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Güzel Şahin’siz gerçekleşen ilk oturumda, “Failler belli, kayıplar nerede?” yazılı pankartın üzerine Şahin’in tülbenti konuldu. Güzel annenin çocukları ve torunlarının da katıldığı oturumda Barış Anneleri’nin Şahin’e gönderdiği mesaj okundu. Mesajda, “Yaşamın boyunca on binlerce insanın anası oldun. Kürt’ü, Türk’ü, Laz’ı ayırt etmedin. Barışın, adaletin hâkim olacağına inancını diri tutarak en ön saflarda yer aldın. Barış, adalet ve özgürlük tüm dünyada hâkim olana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Sana söz veriyoruz” denildi.

Bize yol gösterdi

Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan siyasetçiler Sebahat Tuncel ve Figen Yüksekdağ da cezaevinden gönderdikleri mesajla arkadaşları olan Şahin’i andı. Tuncel gönderdiği mesajda, “Hatun annenin cenazesine yapılan ırkçı, faşist saldırı nedeniyle büyük bir öfke yaşarken, acımız halen çok taze iken bu kez de Güzel annenin vefatını öğrenmiş bulunuyoruz. Güzel anne haksızlığa, zulme, faşizme karşı mücadelenin en ön saflarındaydı. Yüreği özgürlük sevdasıyla, enerjisiyle dolu Güzel anne, tüm etkinliklerde bizlere yol gösterici oldu” ifadelerini kullandı. Yüksekdağ ise “ Güzel annenin tüm evlatlarına, mücadele yoldaşlarına, yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

‘Kanserim ilaçlarım verilmiyor’

Galatasaray Meydanı’nda her cumartesi gerçekleştirilen F Oturması eyleminin 287. haftasında, hasta tutsak Cengiz Sinan Halis Çelik’in sağlık durumu hakkında bilgi verilerek serbest bırakılması istendi. Güzel Şahin’in de anıldığı eylemde Cengiz Sinan Halis Çelik’in ablası Sevim Çelik söz aldı. Kardeşinin hastalığının ileri derecede olmasına rağmen tedavisinin özellikle yapılmadığını söyleyen Çelik, her hafta görüşmelerinin keyfi olarak engellendiğini kaydetti. Bu haftanın açıklamasını okuyan Ümit Efe, Çelik’in 15 Temmuz 2016’da adli bir tutuklunun saldırısına uğradığını, 13 yerinden şişlendiğini, ayak bileğinin kırıldığını ve tekerlekli sandalye ile yaşamak zorunda bırakıldığını aktardı. Eylemde mektubu okunan Çelik ise “Kanser hastasıyım, defalarca ameliyat oldum. İlaç tedavileri nedeniyle vücut direncim düşük, sindirim sistemimde problemler var, idrarımdan kan geliyor, üç aylık periyotlarla olmam gereken ameliyatlar ve gerekli ilaç tedavilerim yapılmıyor. Eczacılar Birliği’nden temin ettiğim ilaçlarım verilmiyor. Üroloji doktoruyla görüştürülmüyorum, rastgele bir doktora götürülüyorum. Epilepsi hastalığım için de aynı durum söz konusu” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler