Yiğit Bulut'un 4 yıl önceki Kuzey Irak kehaneti: Türkiye'ye katılacak

2013 yılında bir konuşmasında yaptığı tespit ile Kuzey Irak'ın 2 yıl içinde referandum yaparak Türkiye'ye katılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut'un kehanetinin üzerinden 4 yıl geçti. Kuzey Irak ise bugün bağımsızlık için sandık başında.

Yayınlanma: 25.09.2017 - 09:30
Abone Ol google-news

<video:830966>

2013 yılında bir konuşmada bulunan Yiğit Bulut, Türkiye'nin genleşeceğini iddia ederek, Azerbaycan'ın da Türkiye'ye katılacağını ve Türkiye'nin sınırının Hazar'a dayanacağını söylüyordu.

Sene 2013.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanlarından Yiğit Bulut, AKP'nin İstanbul Kadıköy'de düzenlediği toplantıda konuşuyor ve Başkanlık sistemini övüyor.

 Bunun Türkiye'yi böleceği uyarıları yapanları eleştiren Bulut şu ifadeleri kullanıyor:

 "Allah ömür verir mi vermez mi bilmem. Ama yazın bu geceyi. 3 sene içinde hatta 2 sene içinde Kuzey Irak referandum yapıp Türkiye'ye katılma kararı alacak."

 Türkiye'nin genleşeceğini iddia eden Bulut, Azerbaycan'ın da Türkiye'ye katılacağını ve Türkiye'nin sınırının Hazar'a dayanacağını iddia ediyor.

 Ve salonda alkış tufanı kopuyor.

4 yıl önce Kuzey Irak'ın Türkiye'ye katılacağını iddia eden Yiğit Bulut, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı ve ülkenin ekonomik varlığı olan Varlık Fonu'nu yönetirken, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi ise bağımsızlık kararı için sandık başında.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler