CHP İstanbul adayını resmen açıkladı

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayının, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğu açıklandı. Basın toplantısına eski İstanbul Belediye Başkanı Nurettin Sözen de katıldı.

Yayınlanma: 27.09.2017 - 11:33
Abone Ol google-news

<video:832698>

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yarın gerçekleştirilecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde CHP'nin adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'la birlikte basın toplantısı düzenleyen İmamoğlu, "Hangi partiden olursa olsun belediye meclisimizin bütün üyelerini artık İstanbul'u, İstanbullularla birlikte, İstanbul'dan yönetme iradesini ortaya koymaya davet ediyorum" dedi.

 SOSYAL BELEDİYECİLİK

Şeffaf ve halka hesap verme prensibine, vicdana ve adalete dayalı bir yönetim anlayışı vaadettiğini söyleyen İmamoğlu," Çoğunluğun yönetme, azınlığın varolma hakkına saygı duyan bir demokrasi ve yönetim anlayışı vaat ediyorum. Sosyal belediyecilik vaat ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, emanet ettiği Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkan bir anlayış vaad ediyorum. Çevrenin kalkınmaya, demokrasi ve özgürlüklerin güvenliğe kurban edilmediği, ama tüm bu kavramları dikkate alan bir yönetim anlayışı vaad ediyorum"diye konuştu.

 "BÜYÜK AİLEM"

"Büyük ailem" diyerek kendisine destek veren ve basın toplantısına katılanlara teşekkür eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Beni bu onurlu göreve layık gören CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, İl yönetimine, İstanbul milletvekillerimize, CHP'nin meclis üyelerine, İstanbul'un 14 çok değerli belediye başkanı yol arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

 ÖZENLİ YÖNETİM

İstanbul'a çok basit bir vaadi olduğunu söyleyen İmamoğlu, " Özenli bir yönetim vaat ediyorum. İstanbul için yapılacak her işi özenli yapmanın, atılacak her adımı özenle atmanın sözünü veriyorum. Devasa bir kenti yönetmek, çok özenli olmayı gerektirir. İnsanlara değer veren, özen gösteren, önce insan diyen, ayırımcılık yapmaksızın aynı şekilde özen gösteren bir yönetim vaat ediyorum" diye konuştu.

 "HOŞGÖRÜLÜ YÖNETİM VAAT EDİYORUM"

İstanbul'un beş bin yıllık tarihine, maneviyatına özen gösteren bir yönetim vaat ettiğini belirten İmamoğlu, " Yeni nesil bir belediyecilik vaat ediyorum. İstanbul'un toplumsal ve kültürel çeşitliliğine özen gösteren, herkese hoşgörüyle bakan bir yönetim vaat ediyorum" dedi.

 "KADİR TOPBAŞ İÇİN DE ADALET İSTİYORUZ"

"Genel Başkanımızın Ankara'dan İstanbul'a başlattığı herkes için adalet yürüyüşünün ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı" diyerek sözü İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasına getiren CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, "Kadir Topbaş için de adalet istiyoruz" dedi. Canpolat, Ekrem İmamoğlu'nun Saadet Partisi, MHP'nin tabanı, HDP ve Sol Sosyal Demokrat diğer yapılar ile AK Parti içinde adalet arayanların adayı olduğunu söyledi.

 NURETTİN SÖZEN DE KATILDI

Eski İstanbul Belediye Başkanı Nurettin Sözen'in da katıldığı toplantıda Canpolat, "1994'te bıraktığımız İstanbul'u yeniden alacağımızdan eminim" dedi. Canpolat neden İmamoğlu'nun tercih ettikleri yönündeki bir soruya da Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü'nden gerçekleştirdiği Türkiye'nin en büyük yeşil alan projesinin de tek başına adaylığı için yeterli olacağı karşılığını verdi.

EKREM İMAMOĞLU KİMDİR?

 Ekrem İmamoğlu, 1970'te Trabzon’da doğdu. Trabzon Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olarak yine İstanbul Üniversitesi’nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı. 1992'de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başladı. Bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Okul yıllarında amatör olarak futbol oynadı. Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı. 2009’da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı oldu. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. İmamoğlu, evli ve 3 çocuk babası.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler