Binali Yıldırım: Diploması olmayan adamın etrafında fırıl fırıl dönüyorlar

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi akademik yılı açılışında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ''Bir bakıyorsunuz hiçbir birikimi olmayan, diploması olmayan bir adamın etrafında profesör olmuş adamlar fırıl fırıl dönüyor'' ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 29.09.2017 - 12:30
Abone Ol google-news

<video:834316>

Başbakan Binali Yıldırım, Troia Kültür Merkezi'nde Çanakkale 18 Mart Üniversitesi akademik yılı açılışı ve fahri doktora tevcih töreninde konuştu.

FETÖ'nün üssü haline getirilen Çanakkale 18 Mart Üniversitesinin büyük oranda temizlendiğini söyleyen Yıldırım, Fethullah Gülen'in etrafındaki profesörleri örnek göstererek 'Aklınızı kiraya vermeyin' dedi.

 Yıldırım şöyle konuştu:

"Ben rektörümüzü tebrik ediyorum. Burası onların üslendiği önemli merkezlerdendi. Burada bu mikrop temizlenme noktasına gelmiş. Üniversiteler bir ülkenin gelişmesi için vazgeçilmez kurumlardır. Büyük düşünme, detaylara takılmama, geniş vizyon içerisinde öğrenme, üniversitenin vermesi gereken en önemli şey budur.

 Bir bakıyorsunuz hiçbir birikimi olmayan, diploması olmayan bir adamın etrafında üniversite okumuş adamlar, profesör olmuş adamlar fırıl fırıl dönüyor. Yarım bıraktığı ekmeği kapıp yemek için birbirleriyle kavga ediyorlar. Tabağında bıraktığı yemek için birbirlerine giriyorlar. Akla ziyan bir iştir bu. Böyle bir şey olur mu değerli kardeşlerim. Allah akıl fikir vermiş. Allah vbize engin bir muhakeme kabiliyeti vermiş. Tabi inancımız var inanacağız ama inancımızın istismar edilmesine, kullanılmasına belirli kötü niyetli örgütlere değerlerimizi satmayacağız, kafalarımızı kiraya vermeyeceğiz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler