Erdoğan 'küstüm' dediği müteahhitle, kendi adıyla imam hatip yaptırınca barıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih'te Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışında konuştu. Törende ilk olarak okulun eski öğrencileri arasında yer alan işadamı Mesut Toprak konuştu. Okulun yenileme çalışmasını yaptıran Toprak, İstanbul siluetini bozduğu için gündeme gelen Zeytinburnu'ndaki 16/9 Kulelerinin sahibi. Erdoğan, 'küstüm konuşmuyorum' dediği Mesut Toprak'a teşekkür etti.

Yayınlanma: 29.09.2017 - 17:28
Abone Ol google-news

<video:834627>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih'te Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışında konuştu. Törende ilk olarak okulun eski öğrencileri arasında yer alan işadamı Mesut Toprak konuştu. Okulun yenileme çalışmasını yaptıran Toprak, İstanbul siluetini bozduğu için gündeme gelen Zeytinburnu'ndaki 16/9 Kulelerinin sahibi.

Erdoğan: Cenaze yıkayacak imam yoktu

Okul yıllarında yaşadıklarına değinen Erdoğan, "Heyecanlı olduğum kadar mutluyum. Okuluma Fener'den buraya doğru tırmandığım günleri hatırlıyorum. Evim Kasımpaşa'daydı. Kasımpaşa'dan bazen sandala bazen motora binip Haliç'in ortasında da hazledilmiş gemilerin olduğu dönemdi. Buraya geldiğim günleri hatırlıyorum. Ne meşakkatli günlerdi. Şu anda Mesut bey ve bazı arkadaşların destekleri ile mimarı ve bütün hassasiyetleri ile imam hatipler içerisinde öyle zannediyorum ki taçlandırılmış bir eser ortaya çıktı. Bu yeni binanın yapımında emeği geçen yine bu okulun bir evladı olan Mesut Toprak kardeşim başta olmak üzere herkese şükranlarımı sunuyorum. İlk müdürümüz Celalettin Ökten hocamızdan bugüne kadar okulumuz çatısı altında görev yapmış olan tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

SULTANAHMET'İN SİLÜETİNİ BOZAN İSİM YAPTIRDI

Bu arada törende ilk olarak yine okulun eski öğrencileri arasında yer alan iş adamı Mesut Toprak konuştu. Okulun yenileme çalışmasını yaptıran Toprak, İstanbul siluetini bozduğu için gündeme gelen Zeytinburnu'ndaki 16/9 Kulelerinin sahibi olarak tanınıyor.

ERDOĞAN 'KÜSTÜM' DEMİŞTİ

Erdoğan, İstanbul'un silüetini bozduğu gerekçesiyle 16/9 kulelerini inşa eden okul arkadaşı Mesut Toprak'a küsmüştü. Erdoğan “Sahibiyle konuştum. Tıraşlayın dedim. Ama hiçbir şey yapmadılar. O yüzden çok kırıldım, 5 yıldır konuşmuyorum” demişti.

TOPBAŞ SAHNEYE ÇIKMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını ardından protokoldeki isimler kurdele kesimi için sahneye çıktı. Kadir Topbaş sahneye çıkmadı. Topbaş kurdele kesim törenini bulunduğu yerde ayakta takip etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler