Erdoğan'ın 7 Haziran korkusu: Ak Parti kaybederse, tüm Türkiye kaybeder

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'da partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada bir 7 Haziran daha yaşamak istemediğini belirterek, "Ak Parti kaybederse, tüm Türkiye kaybeder" dedi.

Yayınlanma: 30.09.2017 - 14:22
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erzurum'da partisinin il danışma toplantısında konuştu.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi salonunda yapılan toplantıda 2019 seçimlerine ilişkin AKP'lilere seslenen Erdoğan "Bir 7 Kasım (Erdoğan 7 Haziran seçimlerini söylemek istedi) daha yaşamak istemiyoruz Erzurum'da. Ak Parti kaybederse, tüm Türkiye kaybeder." dedi.

"AK PARTİ KAYBEDERSE, TÜRKİYE KAYBEDER"

Erdoğan şöyle konuştu:

Erzurum bizi yalnız koymadı. Tek terörist kalmayıncaya kadar bu mücadelemizi devam ettireceğiz. Bundan geri adım atmak yok. Benim milletimin huzurunu kaçırmaya hiç kimsenin hakkı yok. Dünyada terörle mücadelenin ölçüsü bire beştir. Biz bire on olarak sürdürüyoruz. Bu topraklarda bunlara hayat hakkı tanımayacağız. Onun için de bu mücadeledeki kararlılığımız güçlenerek devam edecek. Devletimize sahip çıkacağız. Ülkemizi 2023 hedeflerine taşımakla kalmayacak 2071 hedeflerine ulaştıracağız. 2019 Mart ve asım seçimlerine hazır mıyız. Mart ve Kasımda, unutmayın bir 7 Kasım (7 Haziran 2015 seçimlerini kastediyor) daha yaşamak istemiyoruz Erzurum’da. Şimdiden hazırlığımızı yapacağız. Eşeğimizi sağlam kazığa bağlayalım. Erzurum bu defa çok daha farklı şekilde sandıklarda patlayacak. Milletimize meselenin AK Parti meselesi olmadığını, meselenin Tayyip Erdoğan meselesi olmadığını bir Türkiye Türk milleti meselesi olduğunu çok iyi şekilde anlatmalıyız. Tam tersi durum ortaya çıkarsa kaybeden hepimiz olacağız. AK Parti kazanırsa Türkiye kazanır bunu böyle bilelim. AK Parti kaybederse Türkiye kaybeder. Dokunmadık yürek sıkmadık el bırakmayacağız.

"İNSANIMIZDA İŞ BEĞENMEME HASTALIĞI VAR"

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, adalette, emniyette, toplu konutta, tarımda, sporda tüm alanlarda yepyeni bir Erzurum inşa ettik ediyoruz. Şimdi şehrimizi hızlı tren ağına bağlayarak şehir hastanesiyle bölgesel bir sağlık merkezine getireceğiz. 2023 Türkiyesinin Erzurumunu inşa ediyoruz. Hepimiz biliyoruz ki Erzurumun bulunduğu yer hak ettiği yer değil. Bu şehir her alanda daha iyisine layıktır. Bunu da başaracak olanlar hep beraber biziz. Devlet gelişmenin büyümenin refahın alt yapısını kuracak bu şehrin insanları da bu imkanları kullanarak hedeflerine ulaşacaktır. Olması gereken işte budur. Kamunun yatırımı 50 milyon özel sektörün yatırımı 400 milyon liralık yatırım. Erzurumun önündeki potansiyel kaç şehrimize nasip olabilir acaba. Bakın İstanbul'da Üçüncü Havalimanı yapılıyor. Bilir misiniz bu havalimanına işçi bulunamıyor.  İşsizim diyor. Hadi buyur gel. İşçi bulunamadığı için Uzakdoğudan işçi getiriliyor. İnsanımızda bir de iş beğenmeme hastalığı var.

"GEÇMİŞTE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERDİĞİMİZ KUZEY IRAK MADEM ÜLKEMİZE RAĞMEN BİR ADIM ATMIŞTIR, BUNUN BEDELİNİ ÖDEYECEKTİR"

Sadece kendi istikbalinin kişisel çıkarlarının hesabı yapanların, bu partide yeri yoktur. Biz Irak’ta ve Suriye’de bize saldırmayan hiç kimseye tavır almadık. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimine en büyük desteği biz verdik. Yeri geldi canlarını korumak için kapılarımızı açtık. İmkanlarımızı paylaştık. Onlara en büyük desteği zamanında biz verdik. Geçmişte yaptıklarımızdan asla pişman değiliz. Madem şartlar değişmiştir Kuzey Irak yerel yönetimi ülkemize rağmen bir adım atmıştır bunun da bedelini ödeyecektir. Buradan bir kez daha ifade ediyorum. İsrail bayrakları ile sokakta dolaşmak bizleri ciddi manada üzmüştür. Ne yaptığınızın farkında mısınız? Tek İsrail destekliyor. Mesele Kuzey Irak'taki diğer kesimlerin bütün onların haklarıyla ilgilidir" dedi.

"Kendi kafasına göre çiziği haritada ya Araplar ya Türkmen nüfus buralarda çoğunluktadır" diyen Erdoğan, "Kerkük tartışmalı bölgedir. Bunlar diyor ki Kerkük bizim. Kerkük’ün tarihinde siz var mısınız yoksunuz. Şu anda biz komşu ülkeler İran, merkezi yönetim ve Suriye tarafı olmak üzere biz hepsiyle irtibat halinde buradaki olumsuz gelişmelere hazır olduğumuzu bildirdik. Nüfus ve tapu binalarını yakarak baskıyla şiddetle göçe zorlayan bir iklimde yapılan referandumu bizim kabul etmemiz mümkün değildir. Erzurumluların değdiği gibi kaynayan kazan kapak tutmaz. Bağımsız bir devlet kurulmuyor sürekli kanayan bir yara açılıyor. Bu kimseye bir şey kazandırmaz. AK Parti olarak kenetlenerek ülkemizi bu kritik süreçten çıkarmak zorundayız. Birlik ve beraberliği diri tutmalıyız. Kongrelerdeki değişim bayrak değişimi gibidir" ifadelerini kaydetti. 

AKP kaybederse Türkiye kazanacak


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler