Ağbaba’dan Hulusi Akar’a: Poz vereceğine askerleri bul!

CHP’liler PKK’nin kaçırdığı asker ve polislerin aileleriyle Meclis’teydi...

Yayınlanma: 02.10.2017 - 23:15
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a “Siyasilerin eteğinin dibinde resim vereceğine kaçırılan askerleri bul” diye seslendi. Kaçırılan er Müslüm Altıntaş’ın annesi Songül Altıntaş, “Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a sesleniyorum, artık sesimizi duysunlar. Dünyaya sesleniyorum içimizdeki yangını duysunlar. Dağdakilere sesleniyorum, onların da anaları babaları vardır, bizi anlasınlar, evlatlarımızı bıraksınlar” derken, Astsubay Semih Özbey’in babası Gürsel Özbey ise, “Bize hep sabır dediler, Artık sabredemiyoruz. Ya kendimizi yakacağız ya da çocuklarımız için bu devlet bir adım atmalı” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İzmir Milletvekili Murat Bakan ve Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, PKK’nin kaçırdığı asker ve polis aileleriyle birlikte Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Devlet olmanın gereğinin polis ve askere sahip çıkmak olduğunu belirten Ağbaba, kamuoyunda bu ailelerinin seslerinin duyulmadığını, bir elin bunu engellediğini kaydetti. IŞİD’in iki askeri yaktığı iddia edilen görüntülerle ilgili de net yanıt alamadıklarını söyleyen Ağababa, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a “Genelkurmay Başkanı’nın görevi basına poz vermek değildir. Siyasilerin eteğinin dibinde resim vereceğine kaçırılan askerleri bul” diye seslendi.

Kayıp er Müslüm Altıntaş’ın annesi Songül Altıntaş ise “Buralara daha ne kadar gidip geleceğiz, elimiz boş döneceğiz? Yeter. Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a sesleniyorum, bizi duysunlar artık. Dünyaya sesleniyorum. İçimizdeki yangını duysunlar. Gözümüzden sakındığımız evlatlarımızın hayatı nerede geçiyor, bizi bu azaptan kurtaran yok mu? Dağdakilere sesleniyorum, onların da evladı, anası, babası vardır. Bizi anlarlar, evlatlarımızı bize bıraksınlar” diye konuştu.

‘Her gün ölen bir aile’

Altıntaş’tan sonra söz alan Astsubay Semih Özbey’in babası Gürsel Özbey yaşadıklarını “27 aydır her gün ölen bir aile” diye tanımladı. Bu süre içinde çalmadıkları kapı kalmadığını ve kendilerine hep ‘sabır’ dediklerini belirten Özbey, “Artık sabredemiyoruz. Çocuklarımız devletin koruyamadığı yollarda alınkondu. Evlerimizde gülmek, eğlenmek yasak, bizlere anneler, babalar günü yasak. Türkiye’ye sesleniyorum; ya kendimizi yakacağız ya da devlet bu çocuklar için bir adım atmalı” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon