İHD: Avukatları serbest bırakın!

Mersin’de İnsan Hakları Derneği (İHD) ve KHK ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatların gözaltına alınması üzerine İHD binasında basın toplantısı düzenlendi.

Yayınlanma: 05.10.2017 - 19:17
Abone Ol google-news

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 Eylül’de 8 avukat hakkında gözaltı kararı verirken avukatlar Sabahat Genç Tarih, Onur Kale, Ali Bozan, Mehmet Altuntaş, Rıza Oğuz, Emrullah Şam ve Özgür Çağlar gözaltına alınmış, avukat Bedri Kuran hakkında ise yakalama kararı çıkarılmıştı. Adliyeye sevk edilmek istediklerini söyleyen avukatlar Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde tutuldukları süre içinde açlık grevi yapacaklarını duyurmuştu. İnsan Hakları Derneği Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında avukatların gözaltına alınmasını kınadı.

‘15 Temmuz araç oldu’

Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği toplantıda “Avukat arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın”, “Herkes için savunma, herkes için adalet” ve “ Savunma hakkı engellenemez” yazılı birçok döviz taşındı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından siyasi iktidarın toplumun büyük kesimini baskı altına aldığını belirten İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, baskı altında olan bir kesimin de insan hakları savunucuları ve avukatlar olduğunu söyledi. Tanrıverdi, “Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca verilen gözaltı kararı keyfi ve savunma hakkının kullanımını engellemeye yöneliktir. Avukat arkadaşlarımıza uygulanan keyfi gözaltının derhal son bulmasını ve arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Dernek olarak, sonuna kadar gözaltıların takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler