Adalet Nöbeti de suç

Gözaltındaki avukatlara, haksız tutuklamalara tepki göstermek için düzenlenen Adalet Nöbeti’ne neden katıldıkları soruldu.

Yayınlanma: 06.10.2017 - 18:54
Abone Ol google-news

Mersin’de önceki gün gözaltına alınan ve aralarında İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şube sekreteri Özgür Çağlar ve KHK ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Mersin Şube Başkanı Mehmet Altuntaş’ın da bulunduğu çok sayıda avukat hâlâ Emniyet’te tutuluyor. Emniyet’teki sorgunun ise detayları sızmaya başladı. Avukatlara sorguda, polislerin, gözaltındaki avukat Altuntaş’a “Adalet Nöbeti adı altındaki protesto eylemini gerçekleştirdiniz mi”, “Adalet Nöbeti adı altındaki protesto eylemine katılmaktaki maksadınız nedir”, “Demokratik tavır olarak bahsettiğiniz hareket kimlerden oluşmaktadır, amacı nedir”, “Adalet Nöbeti adı altındaki nöbeti kim ya da kimler için tutulmaktadır” sorularını yönelttiği öğrenildi.


Nöbete örgüt suçlaması

Adalet Nöbeti’ni 27 haftadır organize eden aynı zamanda Cumhuriyet davası avukatlarından olan Kemal Aytaç ile ilgili de, “Kemal Aytaç kimdir”, “Ne zamandan beri tanıyorsunuz”, “Şahsın konumu nedir”, “Size Adalet Nöbeti yapmanız hususunda talimat verme yetkisini nereden, kimlerden almaktadır” soruları soruldu. Emniyet, darbe girişiminin ardından örgüt mensuplarının yapılan operasyonları boşa çıkarmak için sosyal medya ve basın aracılığıyla söylentiler yaydığını öne sürdü ve şu suçlamayı yöneltti:

‘Neden yoldaş dedin?’

“Mersin Barosu’nda avukat olarak görev yaptığınız dönemde Kemal Aytaç isimli şahıstan talimat alarak gerçekle ilgisi olmayan, tamamen iddiaya dayalı, herhangi bir bilgi ve belgenin sunulmadığı eyleme katılarak terör örgütlerinin istekleri doğrultusunda hareket ettiğiniz tespit edilmiştir.” Soruşturma kapsamında avukat Altuntaş’a Yusuf Akay isimli bir kişi ile yaptığı telefon görüşmesinden bir kesit gösterilerek, konuşmada Akay’ın kendisine neden ‘yoldaş’ dediği soruldu. Emniyet, Akay’ın ‘örgütsel bir dil kullanarak yoldaş diye hitap ettiğini’ öne sürdü.

Savunmaya özgürlük

Gazetemizin hedef alındığı dava kapsamında asılsız ve akıl dışı iddialarla tutuklu bulunan avukatı ve İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay nezdinde tüm haksız tutuklamalara karşı çıkmak için avukatlar, birçok şehirde Adalet Nöbeti tutmuştu. Mersin Adliyesi önünde 18 Mayıs’ta tutulan nöbette ise avukatlar o sırada hala tutuklu bulunan gazetemizin diğer avukatlarının da fotoğraflarını cüppelerinin yakasına takarak, “Savunmaya özgürlük” pankartı açmış, 1 saat boyunca sessizce beklemişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler