Avukatlara ‘düğün’ sorgusu

Mersin’de 3 Ekim’de düzenlenen operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen İnsan Hakları Derneği (İHD) ve KHK ile kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar Özgür Çağlar, Mehmet Altuntaş, Rıza Oğuz, Sebahat Gençtarih, Emrullah Şam, Ali Bozan serbest bırakıldı. Soruşturmanın tamamen keyfi olduğunu hiçbir hukuku dayanağı olmadığını belirten avukatlar Özgür Çağlar ve Mehmet Altuntaş gözaltı, emniyet ve savcılık sürecinde kötü muamele gördükleri ve bununla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Yayınlanma: 07.10.2017 - 19:31
Abone Ol google-news

Gazetemize konuşan avukat Özgür Çağlar, operasyonun hiçbir hukuki dayanağı olmadığını belirterek, “Hakkımızdaki iddialar keyfi ve kötü niyetli, hiçbir dayanağı yok. Emniyette terör örgütü üyeliğinden alındığımız söylendi. Ama Savcılıkta terör örgütü propagandasından ifade verdik. 6 ay boyunca bizi dinlemişler ama dinlemeler hiçbir şey yok. Arkadaşlar Batman’a düğüne gitmiş. Düğüne kadar takip edilmişler ama sanki örgüt faaliyetine katılmışlar gibi ‘ niye Batman’a gittin? Niye Diyarbakır’a gittin’ diye soruluyor. Kendimi teslim olmamıza rağmen Emniyet’e götürülüşümüz sırasında, savcılığa çıkarılmamız sırasında kötü muameleye maruz kaldık. Biz avukatız ama 15-20 çevik kuvvet polisinin arasında kollarımızdan sıkarak götürmek istediler tepki vermek istediğimizde ağzımızı kapattılar. Bununla ilgili Emniyet görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunduk. Benim müvekkilimle görüşmem, devleti alenen aşağılamak olarak gösterilmiş; böyle dayanaksız bir soruşturma ile karşı karşıyayız” diye konuştu.

Altuntaş: Bu bir gözdağıydı

Avukat Mehmet Altuntaş ise “Emniyet’te sorulan soruların yüzde doksanı ile savcılıkta sorulan soruların yüzde ellisi haber yapılabilecek kadar saçma sapan, dayanaksız sorulardı. Emniyet müdürlüğündeyken ‘bölücü terör örgütü güdümlü ANF ve sol terör örgütü güdümlü Evrensel gazetesi sizi haber yaptı’ gibi bir soruyla karşılaştım. Buradaki mesele bizim politik davalarda fazla mesai yapıyor olmamız. Bizim dosyalarımızın içinde alacak verecek davaları, boşanma davaları da vardır ama ağır politik davalarda meselenin özünde bizim avukatlık yapma tarzımız yatıyor. Onların istediği gibi avukatlar değiliz. Bizim üzerimizden avukatlara gözdağı veriliyor. Savcılığa çıkarılırken zırhlı araçlarla çıkarılmamız benim evimi 50-60 polisin araması, evimin etrafının sarılması avukatlara gözdağıdır. Yurtdışına çıkış yasağıyla denetimli serbestlikle serbest bırakıldık. Bunu da utandıklarından verdiler. ‘Madem ifade aldık bir karar verelim’ dediler. Çünkü dosya bomboş” diye konuştu

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon