AKP, TBMM’de inşaata doymuyor... 153 milyon TL bütçe ayrıldı

TBMM’de milyonlarca TL’ye yapılan ve akıllı bina olarak tanıtılan hizmet binası hizmete açılalı henüz 3.5 yıl olurken, yeni bir hizmet binası yapımı için 152.9 milyon TL bütçe ayrıldı.

Yayınlanma: 13.10.2017 - 03:01
Abone Ol google-news

TBMM yerleşkesi içinde AKP iktidarı döneminde yapılan ve akıllı bina diye tanıtılan hizmet binasının kullanıma açılmasının üzerinden henüz 3.5 yıl geçerken, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hiç hasar almamasına karşın yıkılan eski hizmet binalarının bulunduğu alana yeni hizmet binası yapımı için 2018 yılı bütçesinden 152.9 milyon TL bütçe ayrıldı.

3.5 yıl dolmadan...

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç döneminde projelendirilen, eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin döneminde yapımına başlanan ve eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek döneminde de kullanıma açılan akıllı bina diye tanıtılan hizmet binasının hizmete açılmasının üzerinden 3.5 yıl geçmeden yeni hizmet binası yapımı için bütçe ayrıldı. TBMM Başkanlık Divanı’nın önceki günkü toplantısında TBMM’nin 2018 yılı bütçesine ilişkin yapılan sunumda yeni hizmet binasının yapımı için 152.9 milyon TL bütçe ayrıldığı belirtildi.

Nisan 2014 tarihinde kullanıma açılan yeni hizmet binasındaki milletvekilleri makam odalarında son teknoloji kullanılmış, odaların aydınlatma ve ısınmaları akıllı sistemlerle donatılmıştı. Milletvekilleri henüz 3.5 yıldır kullanılan binayı ve binadaki makam odalarını beğenmediklerini sık sık dile getiriyordu. Milletvekillerinin makam odalarının bulunduğu mevcut binanın yapımına yaklaşık 130 milyon TL tutarında para harcanmıştı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hiç hasar almamasına karşın eski hizmet binasının yıkımı başlamış ve uzun süre devam etmişti. Eski hizmet binasının bulunduğu alanın yeşil alan olarak değerlendirileceği konuşulurken, darbe girişiminin ardından daha güvenlikli bir binanın kurulacağı ifade edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler