Akşener’in gözü 2. turda

2019 Cumhurbaşkanlığı seçimi stratejisini belirleyen Akşener ve ekibi, ilk turda tüm partilerin kendi adaylarıyla mücadele etmesi fikrini benimsedi.

Yayınlanma: 17.10.2017 - 06:26
Abone Ol google-news

Yeni parti kurma çalışmalarına devam eden Meral Akşener’in 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için stratejisi de belli oldu. 16 Nisan’da ‘Hayır bloku’ içinde yer alan Akşener ve ekibi blok içinde yer alan her siyasi partinin 2019’da kendi adayını çıkarmasından yana tavır izleyecek. Akşener ve ekibi, seçimlerin ikinci tura kalması durumunda ancak diğer partilerle tek aday üzerinde birleşmeyi hedefliyor.

Öte yandan, yeni parti yönetimi mevcut Siyasi Partiler Yasası’nda yer alan “Partilerin seçime katılabilmesi için illerin en az yarısında oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması veya TBMM’de grubu bulunması şarttır” hükmünü de masaya yatırıyor. “Uyum yasaları” kapsamında “6 ay’lık sürenin bir yıla çıkarılması durumunda parti olarak seçimlere katılamamayı” hesaplayan Akşener ve ekibi, böylesi bir durumda Akşener’i 100 bin imza ile aday göstermeyi hedefliyor. Yerel seçimlerin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce yapılması ve “parti kuruluşunun Siyasi Partiler Yasası’na takılması” durumunda ise halihazırda var olan bir parti ile yerel seçimlere katılıp, özellikle büyükşehirlerde ortak aday çıkarma alternatifi üzerinde duruluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon