AKP'li Kılıç 'müftülere nikâh yetkisi'ne karşı çıkanları hedef aldı: Kafasına göre takılanlar

AKP Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, “müftülere nikâh yetkisi tanıyan” düzenlemeye gelen tepkilere, “tartışılacak” sözlerle yanıt verdi.

Yayınlanma: 18.10.2017 - 19:41
Abone Ol google-news

AKP Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, “müftülere nikâh yetkisi tanıyan” düzenlemeye gelen tepkilere, “tartışılacak” sözlerle yanıt verdi. Kılıç, düzenlemeye karşı çıkanları “istemezükçüler ve evlilik sorunlu tipler” nitelendirmesinde bulunarak, “Birçoğunun nikâhla işi yok, yaşı geldiği halde evlenmemiş ya da evlenmiş, bir iki yılda boşanmış ya da başka bir kısım yerlerde kafasına göre takılanlardan...” dedi. “Müftülere nikah yetkisi” tanıyan “Nüfus Hizmetleri Yasası ile Bazı Yasalarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı” başta kadın hakları örgütleri olmak üzere kamuoyunda tepkilere neden olmuştu. Tasarının Meclis Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam ederken, AKP Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’ın gündem dışı söz alarak tasarı hakkında yaptığı konuşma dikkat çekti. Nikâha tepki gösterenlere “istemezükçüler, evlilik sorunlu tipler, hiç evlenmemişler” gibi nitelendirmelerde bulunan Kılıç’ın Meclis tutanaklarına da geçen ‘kadınlara yönelik’ dikkat çeken ifadeleri şöyle:

İstemezükçüler

“Müftülerin nikâh kıyacak olmasında istemezükçülerin birçoğu evlilik sorunlu tipler. Birçoğunun nikâhla işi yok, yaşı geldiği halde evlenmemiş ya da evlenmiş, bir iki yılda boşanmış ya da başka bir kısım yerlerde kafasına göre takılanlardan. Herkesin hayatı kendisine ama çağdaş birlikteliği tercih edenler ‘Sana ne, benim hayatım bana’ diyerek din, devlet ve siyaset adamlarına efelenenler, lütfen, siz de bizim inancımızın gereklerine göre hareket etmek isteyenlerin ne yapacağına karışmayın, bırakın, biz nikâhımızı nerede kime kıydırmak istiyorsak onu gerçekleştirelim. Kaldı ki müftünün önünde nikâh kıydırmak, belediye memuru önünde nikâh kıydırma yetkisini de kaldırmıyor, alternatifleri çoğaltıyor. Bırakın herkes nikâhını istediği yerde kıydırsın. Bunun çağdaşlığa da, laikliğe aykırı bir tarafı yoktur, tüm çağdaş ve laik ülkelerde olduğu gibi.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler