'Adalet haykırışı duyulmalı'

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, tutuklu gazetecileri ve ülkede yaşanan hak ihlallerini dile getirdi.

Yayınlanma: 18.10.2017 - 19:59
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP'li vekil Utku Çakırözer, “Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve gazetenin diğer tutuklu çalışanları gelecek hafta Silivri Cezaevi’nde birinci yıllarını dolduracak. Birgün muhabiri Mahir Kanaat 274 gündür tutuklu. Sözcü muhabiri Gökmen Ulu 146 gündür tutuklu. Darbecilere Cumhurbaşkanı’nın yerini gösteren haber yaptı diye. Bakın bugün gazetelerde var. Akıncı davasındaki belgelerde var. Darbeciler Marmaris’e Gökmen’in haberiyle değil, ellerindeki işaretli haritalarla gitmişler” dedi. Türkiye’de 60 gazetecinin 400 günü geçen tutukluluklarında müebbet hapisle cezalandırılmak istendiğini dile getiren Çakırözer, “Yurttaşlarımızı öldüren eli kanlı çetecilerle, sadece yazıları nedeniyle yargılanan bu isimleri nasıl aynı kefeye koyarız?” diye sordu.

‘Adalet haykırışı duyulmalı’

Çakırözer, tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu ile 224 gündür tutuklu olan açlık grevindeki Nuriye ve Semih öğretmeni de anımsattı. Çakırözer, “Anayasal güvence altında olmasına, Anayasa Mahkemesi’nin kararları olmasına rağmen seçilmiş milletvekilleri aylardır tutuklu. İstanbul milletvekilimiz Enis Berberoğlu, üst mahkemenin tutukluluk gerekçelerini ortadan kaldıran kararına rağmen bugün dört duvar arasında 125. gününü yaşıyor. Bir kez daha soruyoruz: bozulmuş bir kararın tutukluluğu olur mu? 224 gündür açlık grevinde bedenlerini ortaya koyan Nuriye ve Semih’in adalet haykırışını duymalıyız” dedi.

‘Ağaç tepelerinde değil’

Çakırözer, “Yurttaşlarımız adaleti, hukuku ağaç tepelerinde değil bağımsız mahkemelerde aramalı. Ülkemizde demokrasimizi, hukuk devletimizi güçlendirdikçe, bilimsel laik eğitimi güçlendirdikçe uluslararası arenada hak ettiğimiz saygın yeri yeniden kazanacağımıza inanıyoruz ” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler