2 yıl yaktı, yıktı, geçti... Polis kurşunuyla yaşamını yitiren Dilek Doğan’ın ailesi hâlâ adalet arıyor

Armutlu’da ailesiyle birlikte yaşadığı evde polisin kurşunladığı 25 yaşındaki Dilek Doğan’ın vurulmasının üzerinden iki yıl geçti.

Yayınlanma: 18.10.2017 - 20:02
Abone Ol google-news

Armutlu’da ailesiyle birlikte yaşadığı evde polisin kurşunladığı 25 yaşındaki Dilek Doğan’ın vurulmasının üzerinden iki yıl geçti. Dilek’in ailesinin acısı ise ilk günkü gibi taze. Dilek’in fotoğraflarını sosyal medyada paylaşan çok sayıda kişi de “Öfkesi, anısı, acısı çok taze içimizde, o gülen gözlerine baktıkça yüreğimiz yanmaya devam ediyor” diyerek Dilek’i vuran polise tepki gösterdi. Dilek Doğan, 18 Ekim’de sabaha karşı DHKP/C operasyonu için evine baskın düzenleyen polislerden özel harekâtçı Yüksel Moğultay’ın silahdan çıkan kurşunla göğsünden ağır yaralandı. Doğan, polislere ayakkabılarıyla eve girdikleri için tepki göstermiş, ‘galoş giyin’ demişti. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Doğan, 25 Ekim’de hayata veda etti. Doğan’ın vurulduğu silahın sahibi polis Moğultay, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılandı. Savunmasında, “Ben kimseyi öldürmedim, kimseye bilerek silah doğrultmadım, bu nedenle vicdanen rahatım. Ben devletimin bana verdiği görevi yerine getirdim. Abisi arama ekiplerine doğru hareket etti. Silahın namlusundan ve dipçikten tutarak şahısları salona itmeye çalışırken silah patladı. Aile sakinleşmedi. Sakinleşirlerse yaralıyı hastaneye götürebileceğimizi söyledim, sakinleşmediler” dedi. Moğultay, olay günü OHAL bölgesinden geldiğini, çok yorgun olduğunu, bir an önce aramayı bitirip dinlenmek istediğini anlattı. Dosyayı karara bağlayan heyet Moğultay’ı bilinçli taksir suçundan önce 7 yıl 6 ay hapis cezasına mahkûm etti. Ardından da iyi hal indirimi yaparak cezayı 6 yıl 3 aya indirdi. Kararı değerlendiren anne Aysel Doğan, “Karardan sonra paramparça oldum. Dilek’in yarası buramda duruyor. O yaram tekrar kanıyor şimdi. Her şeyimize zehir kattılar adeta. Bize dünyayı dar ettiler” demişti.

Yaşıyor sanki...

Anne Doğan ve baba Metin Doğan, dün Özgürüz.org’un canlı yayınına katıldı. Anne Doğan, “İki yıl önce bu saatlerde hastanedeydik. Dilek ölmez, kurtulur diye düşünüyordum. Hâlâ bazen dalıyorum, sanki yaşıyormuş gibi... Onu bizden aldı gitti işte. Bir insanı öldüren bir gün tutuklanmaz mı? Bir gün gözaltına alınsın da, bizim de yüreğimiz ferahlasın...” dedi. Metin Doğan da “Mahkeme bir buçuk yıl sürdü. O gün gelişiyle, mahkemeye gelişi çok farklıydı. “Devlet görev verdi ben yaptım’ dedi savunmasında. Devlet ‘git Dilek’i öldür’ demiş gibi... Devlet suçludur diyor...” diyerek dava sürecini anlattı. Dosyanın Yargıtay’da olduğuna dikkat çeken baba, adaletin yerini bulması için bütün yasal yollara başvuracağını, haklı davasından vazgeçmeyeceğini belirtti. “Bir genç kızı öldürülmüş hâlâ emekliliğini düşünüyor” diyen acılı anne Aysel Doğan, “Nasıl geçti bu iki yıl?” sorusuna ise “Yaktı, yıktı, geçti. Harabeyiz yani. Dileksiz geçen her gün, her saat azapla geçti. Baba için, abileri için...” yanıtını verdi.

Dilek Doğan'ın katledildiği an kamerada


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler