İntihar eden KHK'lilerin sayısı bilinmiyor... 'Cezaevi değil Ölüm Evi'

Yarkadaş: "Cezaevlerinde intihar edenlerin sayısı, geçen yıllara göre artıyor. Bakanlığı ciddi bir çalışma yapmaya davet ediyoruz."

Yayınlanma: 20.10.2017 - 12:54
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, cezaevinde intihar edenlerin sayısının arttığına dikkat çekerek, hükümeti uyardı. Yarkadaş, "Cezaevi değil, ölüm evine dönüşen bir yapı var" dedi. Yarkadaş, "Bakanlık, ihraç edilen ya da açığa alınan kişilerin kaçının intihar ettiğini bilmiyor. Ellerinde buna ilişkin bir verinin olmadığını açıkladılar. Böyle gayri ciddi bir tutum olamaz" ifadesini kullandı.

 "İNTİHAR EDEN KHK'LILARIN SAYISI BİLİNMİYOR"

 CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "OHAL'in ilanından bu yana, kırkı aşkın kişi cezaevinde intihar etti. İhraç edilen ya da açığa alınan akademisyenlerden kaçının intihar ettiği ise bilinmiyor. Bakanlık bu sayıyı saklıyor. Gözümüzün önünde cinayet işleniyor" ifadesini kullandı.

 Adalet Bakanlığı'na yazılı soru önergesi veren CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, "OHAL'in ilanından bu yana cezaevlerinde kaç kişinin intihar ettiği"ni sordu. Bakanlık, önceki gün yolladığı cevapta, 2016 yılında 66 kişinin intihar ettiğini açıkladı. Bakanlık aynı cevapta, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 tarihinden bu yana ise 40 kişinin intihar ettiğini bildirdi. Bakanlığın verdiği cevabı eleştiren Yarkadaş, şunları söyledi:

 "Aynı soru önergesinde, KHK ile açığa alınan ya da ihraç edilen akademisyenler ile diğer meslek sahibi yurttaşlardan kaç kişinin intihar ettiğini de sormuştuk. Bakanlık, bu soruya kaçamak bir yanıt vermiş ve 'Elimizde bunun verisi yok' demiş. Bu cevabın yorumunu yurttaşlarımıza bırakıyorum. Bakanlık, bu cevapla, gerçeğin üstünü örtmeye çalışıyor. Bu soruyu birkaç gün sonra bakanlığa yeniden soracak ve cevap isteyeceğiz. Ayrıca, cezaevinde olmayan ancak ihraç edildiği, işten atıldığı için intihar edenlerin sayısını da öğrenmek için çalışma yapacağız. Çünkü; OHAL insanlık düşmanı bir rejimdir ve insanlarımızın canına, malına mal olmaktadır. Terör örgütü FETÖ'nin alçak darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL, yaşamı cehenneme çevirmektedir."

 İNTİHAR EDENLERİN SAYISI ARTIYOR

 CHP'li Yarkadaş, cezaevlerinde 2016 yılında toplam 66 kişinin intihar ettiğinin de bakanlık tarafından açıklandığını belirtti. Yarkadaş şöyle konuştu:

 "Bize gelen resmi cevapta, 2009 yılında 39, 2010 yılında 46, 2011 yılında 34, 2012 yılında 40, 2013'te 44, 2014'te 53, 2015'te ise 43 kişinin intihar ettiği belirtiliyor. 2016'da ise bu sayı 66'ya çıkmış. Bakanlığın bunu önemli bir işaret kabul ederek derhal bir çalışma başlatması lazım. Çünkü, intihar edenler bu ülkenin yurttaşlarıdır ve canları hükümeti emanet edilmiştir. Cezaevleri ölüm evi haline gelmemelidir."?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler