Engin Alan: Yemin etmeyebilirim

Balyoz davası hükümlülerinden MHP Milletvekili Engin Alan, Anayasa Mahkemesi’nin önceki gün verdiği ihlal kararı sonrasında Sincan Cezaevi’nde dün son gününü geçirdi. 44 aylık tutukluluğun ardından tahliyesine saatler kala görüştüğümüz Alan şu değrelendirmeleri yaptı:

Yayınlanma: 20.06.2014 - 09:18
Abone Ol google-news

 

Karar özgürlükten bile önemli

“Anayasa Mahkemesi bu kararıyla iki şey yaptı:

1. Bize özgürlüğümüzü iade etti.

2. Mahkemeden başka her şeye benzeyen özel yetkili, ne derseniz deyin, o yapılar ve Yargıtay nedeniyle yerlerde sürünen Türk hukukunu, adına yargı yetkisini kullandığı yüce Türk milletine iade etti. Bu bizim özgürlüğümüzden bile daha değerlidir. Çünkü Türkiye'de artık yargı bitmişti. Hukuka olan güveni tekrar iade etti.”

1 gün gibi geçti

“Cezaevine gireli 44 ay oldu ama geriye dönüp bakınca 1 gün gibi geçti. Hele de Apo’nun (Abdullah Öcalan) 21 Mart’ta Nevruz mesajından sonra çok daha hızlı geçti. Ülkenin nereye götürülmek istendiğini içeriden anbean izlerim.”

Siyaset şimdi başlıyor

“Siyaset şimdi başlıyor benim için. Hapisteki milletvekiliydim. Şurada 9-10 ay kaldı seçimlere. Milletvekili olduğum zaman, partimizi daha güçlü kılacak 3-4 proje planlamıştım. Genel Başkanımız Sayın Bahçeli'ye aktaracaktım. Kalan sürede artık yapar mıyım, yapamaz mıyım bilmiyorum. Önce genel başkanımız ile görüşür ona göre yolumu çizerim.”

Meclis değil hukuk çıkardı

“Beni en çok mutlu şey şu: Meclis kararıyla değil, hukukun aldığı kararla çıktığım için mutluyum, yargının kararıyla çıkmak büyük mutluluk. Meclis'e değil ama kişilere kızgınım. Kurumlara olmaz. Eğer kurumlara kızıyorsan gitmeyeceksin.”

Yemine ben karar veririm

“Ne zaman yemin edeceğimi bundan sonra Cemil Çiçek değil, ben bileceğim. Bugüne kadar inisiyatif bende değildi. Şimdi artık özgürüm. Kişisel kararlarım bana ait ama kurumsal kararları genel başkanımız ile birlikte alacağız. Belki ederim. Belki de etmezsem de etmem. İlle Meclis’te olmam şart değil. Balgat’tan (MHP Genel Merkezi'ni kastediyor) da milletime hizmet ederim.”

BOP yüzünden yattık

“Neden üç buçuk yılımı burada geçirdim ben çok iyi biliyorum. Büyük Ortadoğu Projesi böyle buyurdu. Yazılan senaryoya çomak sokmayalım diye tuttular. Genel seçimden önce çıkacağım belliydi. Sonunda çıkardılar. Proje belli. Güneydoğu’da yaşananlara bakın. Ülkeyi Türk-Kürt diye bölmek için bizi bugüne kadar burada tuttular.”

Bu darbeyse onlarınki de hırsızlık

“AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik hâlâ ‘Bal gibi darbe’ diyor. ‘Ben savcıyım, hâkimim’ diyerek yeniden yargılamadan hüküm veriyor. O zaman ben de kendisine 17-25 Aralık kepazelikleri, devleti soyup soğana çevirme, hırsızlık, uğursuzluk, rüşvetin ta kendisidir desem nasıl olur? Doğru olur mu? O zaman onlar da bal gibi hırsızlık!”

Adalet Nöbeti’ne teşekkür

“Biz içerideyken en büyük çileyi eşlerimiz, çocuklarımız, anneler, babalar çekti. Onlara biz çok şey borçluyuz. Anayasa Mahkemesi önünde Adalet Nöbeti bekleyenlere buradan teşekkür ediyorum. Hakları ödenmez. İnanılmaz dramlar yaşandı burada. Sadece ben ailemden 5 kişiyi kaybettim.”

Çalışmayı çok özledim

“İçeride en çok ailenizi özlüyorsunuz. Hayatımda eşim ve çocuklarımla en düzenli görüştüğümüz yer burası oldu. Görevdeyken aylarca yüzümü görmezlerdi. Burada her hafta buluştuk. Bir de tabii ülkemiz için çalışmayı, azimle mücadele etmeyi özledim.” 

 

Engin Alan serbest bırakıldı! "Bugüne kadar hiçbir şey yok sayılamaz"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler