AKP’li Hayati Yazıcı: ‘Seçimle gelen seçimle gider’in istisnası olabilir

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, ‘sorun çıkmazsa’ sırada istifası istenen başka belediye başkanının olmadığını söyledi. Yazıcı, ‘Seçimle gelen seçimle gider’ ilkesinin bazı istisnalarının olabileceğini belirtti.

Yayınlanma: 23.10.2017 - 10:16
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek, Balıkesir Belediye Başkanı Edip Uğur ve Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe’nin istifasını beklediğini geçen hafta açıkça dile getirmişti. Başbakan Binali Yıldırım ve AKP yönetimince de aynı beklenti defalarca ifade edilmişti. Ancak üç başkan hala ‘direniyor.’

Şamil Tayyar: Seçimle gelen seçimle gitmeli ama Erdoğan’ın bir bildiği vardır, benim patronum Erdoğan

AKP'li vekil, Melih Gökçek'in istifa edeceği tarihi açıkladı

AKP'li Reşat Petek: FETÖ kuşu uçamaz, yeni darbe girişiminde bulunmaz

Yeni Şafak Yazarı Mehmet Acet bugünkü yazısında AKP Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile yaptığı söyleşiye yer verdi.

 Satırbaşları şöyle:

 Altı belediye başkanı neye göre, hangi kriterlerle belirlendi?

 Elbette kurayla belirlenmedi. Her biri için ayrı ayrı gerekçeler var.

 Bu uygulama devam edecek mi? Sırada başka belediye başkanları da var mı?

 Hayır yok. Bu uygulamanın diğer başkanlarımız üzerinde Demokles’in Kılıcı gibi sallanmasını istemiyoruz. Ama ileride başka isimlerle ilgili sorunlar karşımıza çıkarsa, elbette o zaman da bu yöntem uygulanır.

 Bu yöntemle belediye başkanlarınızı ‘aç kurtların önüne’ atmış olmuyor musunuz?

 Hayır, öyle bir şey söz konusu değil. Bu arkadaşlarımızın partiden uzaklaşmasını değil, başkanlığı bırakmasını istiyoruz. Bu, başka yerlerde değerlendirilmeyecekleri anlamına gelmez. Muhalefete de böyle bir fırsat vermeyiz.

 ‘Seçimle gelen seçimle gider’ ilkesinden vaz geçmiş olmuyor musunuz?

 Bu ilkeyi benimsemeye devam ediyoruz. Ama her şeyin olduğu gibi, bunun da istisnası olabilir. Bu uygulamayı, bu ilkenin istisnası olarak görüyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler