Meral Akşener: Bu bir iktidar yürüyüşüdür

Yeni partinin (İYİ Parti) kuruluş toplantısında konuşan Meral Akşener, AKP iktidarının gidici olduğunu belirterek "Bu bir iktidar yürüyüşüdür. Allah yoldaşımız olsun" dedi. Akşener, oy birliğiyle İyi Parti'nin kurucu Genel Başkanı seçildi.

Yayınlanma: 25.10.2017 - 11:12
Abone Ol google-news

<video:852265>



MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, yol arkadaşları ile birlikte kurduğu parti için Nazım Hikmet Kültür Merkezinde program düzenlendi. Program öncesi polis ekipleri kültür merkezinin çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Programa Türkiye'nin çeşitli noktalarından çok sayıda vatandaş katıldı. Meral Akşener ile birlikte binlerce insanın katıldığı programda, salonda çok sayıda kişi ayakta kaldı. Program 200 kurucular kurulunun tanıtımı ile başladı.

Kurucular kurulunun tanıtımının ardından kürsüye Meral Akşener çağırdı. Bu sırada salonda bulunan kalabalık ayağa kalkarak Akşener'i alkışladı. Akşener'de bu ilgiye alkışla cevap verdi. Konuşmasının ilk bölümünde iktidar ve muhalefet partilerini eleştiren Akşener, daha sonra konuşmasına ara vererek partisinin isminin açıklanacağı klibi izledi. Hazırlanan klipte partinin isminin 'İYİ PARTİ' olduğu açıklandı, sloganı ise 'Türkiye İyi Olacak' olarak belirlendi. Partinin isminin açıklandığı esnada Akşener ve salondaki kişiler alkışla eşlik etti. Kalabalık grup, 'Başbakan Meral' şeklinde slogan attı. Ayrıca Akşener, bu slogana 'Ben Cumhurbaşkanı olacağım' şeklinde cevap verdi.



Dünya basınında ilk İyi Parti haberi: 'Good Party'                 

Meral Akşener'in partisi 'İyi Parti' ismine sosyal medyada ilk tepkiler                 

Akşener'in partisinde dikkat çeken isim: Emine Erdoğan                 

Akşener’in partisi vitrine çıkıyor... Kurucular listesi belli oldu.. 61 numarada dikkat çeken isim                 


Meral Akşer'in konuşmasının satır başları şöyle:

Post modern milli şef dönemi başlamıştır ancak sürdürülemeyecektir. Türkiye yorgundur, millet yorgundur.

Şimdi yeni şeyler söyle zamanı. Umutlarımız hayallerimiz var. Gücümüz var. Adil bir Türkiye istiyoruz. Özgür bir toplum istiyoruz. Hakkımız var. Yeni bir siyasal hareketle Türkiye kucaklaşmasını başlatıyoruz. Allah hayırlı eylesin. İyi adalettir, kararlılıktır, umuttur, gelecektir, bilgidir, zenginliktir, cesarettir. O da burada var. İyi, medeniyet demektir ve bu yolun taşlarını sadece cesurlar döşer. Türkiye coğrafyasıyla kucaklaşıp Avrasya olacak. Dünya ile kucaklaşacak. 'İyi Parti' ile güçleneceğiz mutlu bir Türkiye olacağız.

Bahçeli'nin bir dönem prensiydi, şimdi Akşener'in partisinde kurucu oldu

ESKİ LİDERLERİ ANDI

Mustafa Kemal başta olmak üzere, İsmet İnönü, Rauf Orbay'ı, Adnan Menderes'i, Süleyman Demirel'i, Necmettin Erbakan'ı, Alparslan Türkeş'i, Turgut Özal'ı, Bülent Ecevit'i rahmetle anıyoruz.

Küresel markalarımızı yaratmak istiyoruz. Siyasal liderlerin önemli görevi zamanın ruhuna uygun dönüşümü açmaktır. Türkiye dünyanın gelişimini iyi okuyamıyor. Türkiye tarihin gerisine düşemez. Türkiye'nin gelişen dünyadan kopmasına asla müsade etmeyeceğiz. Buna seyirci kalmamak için buradayız.

Salonda İzmir Marşı, Mehter Marşı ve Kafkas ezgileri çaldı: 

<video:852418>


"BU İKTİDAR GİDİCİ"

TEOG'un değiştiğini akşam haberlerinden öğrenen bakan varken ne konuşuyorsunuz diyeceksiniz. Bu iktidar gidici ama o çocuklar bizim çocuklarımız. Biz gençlerimizin beyinlerine sınırlar çizmeyelim. Bırakalım onları, hayalleri olsun. Tartışsınlar, üretsinler. Demek istiyorum ki kindar nesle gerek yok. Eğitim ailelerin üzerinde yük olmaktan çıkacak. Bunun sözünü veriyoruz size.

"YARGIYA ZABITA AMİRLİĞİ GİBİ DAVRANILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Özgürlük alanlarını daraltan yönetimler korkak yöneticilerdir. Bunlar birlik dilini kullanmazlar. Korkak yönetimler insanlığa acıdan başka miras bırakmamışlardır. Adalet ise cesaret ister. Adaleti sağlayamayan yargı vicdanları çürütür. Siyasetin ve iktidarların yargıyı kuşatmasına izin vermeyeceğiz. Hele ki bugün yapıldığı gibi yargıya zabıta amirliği gibi davranılmasına müsaade etmeyeceğiz.

Çocuklarımız AKP'den kağıt gelemeden iş sahibi olamamaktadır. Liyakat ve hakkaniyet kalmamıştır.

Davaları İslam'dan kutsal olanlar. Rehberleri ve reisleri Peygamber'den güçlü olanlar... Menfaatleri dururken hakkaniyetleri nasıl kavrasınlar.

Bizim derdimiz huzur. Bizim derdimiz güvenlik. Bizim derdimiz ikiye bölünmüş Türkiye'yi yanyana getirmektir.

Bazılar bugün evet dediği için çok üzülüyordur. Yapmayın, etmeyin dedik. Tek adama izin vermeyin dedik. Bizim dediğimiz çıktı. Abiler addaya...

"YOLSUZLUK YAPANLARDAN HESAP SORACAĞIZ"

İşsizlik 13.4 ile rekordadır. 500 büyük firma kazancının üçte ikisini faize ödüyor. Bugün faiz lobisi ne kadar mutludur. Ey faiz lobisi diyenler, faiz lobisini mutluluktan dört köşe yapmıştır.

Peki ekonomide neden bu durumdayız.
Yapısal hale gelen yolsuzluklar, dış politika ve siyasi operasyonlar.

Yaygın yolsuzluk, hukukun yeterli olmadığı demokrasinin kıt olduğu ülkelerde görünür. Şu sıralar yolsuzluk diyince aşağıda birileri yapıyor. Kardeşim yolsuzluk çamurdur, çamur. Yukarıdan aşağıya akar. Malesef Türkiye'de yolsuzluk yukarıdan yerel yöneticilere kadar yaygınlaşmıştır. Yolsuzluk adeta dokunulmazlığa kavuşmuştur. Yolsuzluğa bulaşmış kim olursa olsun bu dünyadan hesap vermeden göçmeyecek. Size söz veriyorum. Yolsuzluğun yaygın olduğu ülkede yatırım yapılır mı?

Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Türkiye'nin aktif değerinden düşürmek için plan yapanlar, malesef iktidar kadrolarının beyinlerinden faydalanmışlardır.

Buradan huzurunuzda ifade etmek isterim 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olanların failllerini bulmak bizim için namus borcudur. Bugün devlet kendi topraklarında ana aktör olmaktan çıkmış durumdadır.

"BU BİR İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜDÜR"

Buradan 28 Şubat'ın anlı şanlı kadrolarına seslenmek istiyorum. Mutlu musunuz? Sizin gardiyan kesildiğiniz insanımız, kendilerine özgürlü vaat edenlerle yola çıktılar. Şimdi de bunlar sizin rolünüzdeler. Ürkütmeye çalıştığınız siyasetçi, hatta itibarını zedelediğiniz kadın burada. Siz neredesiniz bilmiyorum. Biz yine milletimizle birlikte yürüyoruz. 28 Şubat'ın kudretlileri bekleyin. Bugünküler de tarihin çöplüğüne yanınıza gelecekler. Türkiye'yi merak etmeyin. 80 milyon kararlı özgürce yaşamaya, hakkaniyetle paylaşmaya kararlı. 80 milyon kararlı güçlü Türkiye olmaya... Bugün 25 Ekim 2017. Bu bir iktidar yürüyüşüdür. Bu bir özgürlük yürüyüşüdür. Bu milletimiz için demokrasi yürüyüşüdür. Bu güçlü Türkiye yürüyüşüdür. Başaracağız. Allah yoldaşımız olsun.

Kuruluş dilekçesi verildi... Meral Akşener'in partisinin adı belli oldu                 

Akşener'den önce davrandı... İşte 2017'nin ilk partisi                 


Meral Akşener oy birliği ile partinini kurucu genel başkanı seçildi. Partinin merkez disiplin kurulu ve genel idare kurulu üyeleri de belli oldu. Kurul üyeleri şöyle:


 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler