Kongrelere ‘istifa’ ayarı

Ankara, Bursa ve Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanlarıyla ilgili yaşanan istifa krizi, AKP’nin kongre takvimini de etkiledi.

Yayınlanma: 25.10.2017 - 22:04
Abone Ol google-news

Belediye başkanlarının istifa etmemeleri üzerine büyükşehirlerdeki ilçelerin kongreleri ertelenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında hafta başı toplanan MYK’de, büyükşehir ilçelerindeki ertelemeler nedeniyle kongre takviminin sarkabileceği düşüncesiyle tüm ilçe kongrelerin tamamlanmasının ardından il kongrelerine geçilmesine ilişkin daha önce alınan ilke kararında değişiklik yapıldı.

İlçe kongrelerini tamamlayan 19 ilin kongrelerine başlanmasına karar verilirken, aynı anda da istifası kesinleşen Ankara ve Bursa’da da ilçe kongrelerinin yapılması benimsendi. Buna göre, büyükşehirlerdeki ilçeler ile ilçe kongreleri tamamlanan illerin kongrelerine kasım ayında başlanacak. AKP, tüm il kongrelerinin şubat ayı sonuna kadar tamamlanmasını hedefliyor.

İl kongrelerinin tamamlanmasıyla 12 Eylül’e kadar büyük kongre de her an yapılabilir duruma gelecek. Kulislerdeki erken seçim iddialarına karşın Erdoğan ve parti yönetimi, seçimlerin zamanında yapılacağını ifade ediyor. Ancak olağanüstü gelişmeler yaşanabileceği de dikkate alınarak erken seçimin gündeme gelmesi durumunda Eylül 2018’e kadar yapılması gereken büyük kongrenin daha erken bir tarihe çekilebileceği kaydediliyor. Öte yandan AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise, A Haber’in sorularını yanıtlarken, AKP yönetim kademesinde MKYK başta olmak üzere, teşkilatlarda 22 il başkanının değişiminin söz konusu olduğunu açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon