Sırrı Süreyya Önder'den basına sitem: Nasıl olsa yayınlamayacağız diye...

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, genel merkezdeki basın toplantısına ilgi göstermeyen medyaya ince bir gönderme ile sitem etti.

Yayınlanma: 26.10.2017 - 12:37
Abone Ol google-news

<video:853092>

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, HDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ve HDP Şanlurfa Milletvekili Dilek Öcalan ile birlikte HDP Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

 Abdullah Öcalan ile görüşmek istediklerini ifade eden HDP'li vekiller, Adalet Bakanlığı'nın gerekli izinleri vermesini beklediklerini tekrarladılar.

 SIRRI SÜREYYA ÖNDER'DEN BASINA SİTEM

HDP'li Sırrı Süreyya Önder, açıklamasına başlarken salonda basın toplantısını takip eden gazeteci sayısının az olması üzerine "Eskiden bu toplantılarda basın mensuplarını oturtacak yer sorunu yaşardık. Aslında bir parça buradan başlamakta fayda var. Sanırım genel yayın yönetmenleri ya da Ankara temsilcileri, 'Nasıl olsa basmayacağız, ya da nasıl olsa yayınlatmayacağız. Gidip nafile neden izleyelim moduna geldiler" diye konuştu.

 Önder'in bu sözleri üzerine toplantıyı takip eden bir muhabir "Özbek Cumhurbaşkanı ile çakıştı. Aşağıda kameralarımızın hepsi" diyerek durumu açıklamaya çalıştı.

 Önder ise "Çakıştı mı? Özbek cuymhurbaşkanı.. Neyse. Özbek cumhurbaşkanının değerlendirmesi ilginç aslında. 'Batı'ya bakan yüz' olarak görüyor Türkiye'yi. Fakat Türkiye'nin Batı'ya bakışı oldukça sorunlu" diye konuştu.

ÖNDER: İMRALI'YA UYGULANAN TECRİT VATANA İHANETTİR

Açıklamasında Abdullah Öcalan ile görüşmelerine izin verilmemesine tepki gösteren Sırrı Süreyya Önder, "Sayın Öcalan’ın sürece katıldığında barışa dair ümitlerin çoğaldığını, ekonominin iyileştiğini, insanların umutlarının arttığını gördük. Barış, Türkiye'ye bir buçuk saatlik mesafede. Kürt'süz bir seçenek olsun demek hüner değildir, diplomasi değildir. Sosyolojiden bihaber olmak demektir, insanlıktan da bir şey anlamamış olmak demektir. Dün "Senin karatın ne" dediği Başbakan ile bugün tek konu, "Kürt'ün anasını görmemesini birlikte nasıl becerebiliriz?" Bugün İmralı tecrit sistemi, bütün ülkenin sistemi haline getiriliyor. AK Partililer dahil herkes izolasyonda hissediyor. İmralı artık bütün ülke olmuş durumda. Buna bir dur demek gerekiyor. İmralı barışın teminatı olduğu için, oraya uygulanan tecrit vatana ihanetle eş anlamlıdır." diye konuştu.

"KÜRT KATEGORİK DÜŞMAN HALİNE GETİRİLDİ"

 Önder, "Bu ülkede artık Kürt, kategorik düşman haline getirildi. Bu nefret dili bir kenara bırakılmalı. Bugün demokratik alan sıfıra inmiştir. Barış süreci, demokratikleşme sürecidir aynı zamanda.Demokratik zeminin sağlanması, seçilmiş siyasetçilere yönelik vandal tavrın bırakılması ve barışın imkanlarını aramaya dönük bir irade ortaya koymak gerekir. Bunlar lütuf değildir. Hangi ankete bakarsanız bakın HDP’nin oyları bir santim gerilemiyor. Bu, barışa ve insanlığa sadakatin göstergesidir." dedi.

 PERVİN BULDAN: SİYASİ BİR HEYET ACİLEN İMRALI'YA GİTMELİ

 HDP'li Pervin Buldan ise yaptığı konuşmada şu mesajları verdi:

 "Sayı Öcalan'ın barış sürecindeki rolüne hep birlikte tanıklık ettik. Bir umut vardı, huzur vardı. İmralı Adasına ya avukatlarının ya ailesinin ya da siyasi bir heyetin acilen gitmesi gerekiyor."

 DİLEK ÖCALAN: TALEBİMİZ ŞAHSİ DEĞİL

 HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan ise "Türkiye kendi hukukunu bile hiçe sayarak, İmralı'da mutlak bir tecrit sürdürüyor. Talebimiz şahsımız adına değildir. Toplumun talebi, İmralı'daki tecridin kaldırılmasıdır." diye konuştu. 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler