Mimarlar Odası'ndan Gökçek'e suç duyurusu: Hesap vermek zorunda!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, istifa eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek hakkında, ‘Görevi kötüye kullandığı’ gerekçesiyle suç duyurusu yaptı.

Yayınlanma: 30.10.2017 - 23:53
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “emri” ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa eden Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulunan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, “Hesap vermeden gitmek yok” açıklamasını yaptı. Gökçek hakkında TMMOB’ye bağlı oda ve şubelerin açtığı 1400 davanın sürdüğü belirtildi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 23.5 yıldır Ankara’ya verdiği zararı anlatan hasar tespit raporuyla ile birlikte Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu. Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Gökçek hakkında yönetimde olduğu 23.5 yıl boyunca 35 kez suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, “600’e yakın davamız devam ediyor.

Ankara’ya yönelik işlediği suçlar hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Ankara Türkiye’nin başkentidir. Ankara’da yapılan tahribat Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı yapılmış tahribattır. Görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunuyoruz. Hesap vermeden gitmek yok” dedi.

‘AKP korumaya aldı’

Ankara bağımsız milletvekili Aylin Nazlıaka ise kendisinin de Gökçek hakkında davalar açtığını belirterek, “Gökçek AKP eli ile koruma altına alındı” dedi. Nazlıaka, “Gökçek hakkında sayısız dava var ancak kendisiyle ilgili yapılan suç duyurularına takipsizlik verildi. Şunu iyi bilelim ki Gökçek AKP zihniyetinin bir örneğidir. Gökçek Ankaralıların hakkını gasp etti. Tüm Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan vatandaşların hakkını gasp etti. Şehrin başkent olma özelliğini kaybettirdi” dedi. TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu’ndan yapılan açıklamada ise “Gökçek’in rant projelerine ilişkin TMMOB’ye bağlı odalarımız ve şubelerimiz tarafından tespit edebildiğimiz 1400’ü aşkın konuda yargı sürecinin başlatıldığı ve 100’ün üzerine ‘görevi kötüye kullanma’ suçlamasında bulunulduğu” ifade edildi.

Açıklamada, “Melih Gökçek’in istifası Ankara’nın kurtuluşu anlamına gelmeyecek. Melih Gökçek gitti ama cumhuriyetin tüm değerlerine saldırırken arkasında güç dayanağı olan AKP iktidarı ile iktidar yandaşı sermayedarlar, rant ve talan projeleriyle halkımızı sömürmeye kaldığı yerden devam edecekler” dendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler