Tutuklu HDP'li vekil Encü kelepçeyi reddetti, hastaneye gidemedi

Tutuklu HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü’nün kelepçe takılmasını reddettiği için hastaneye götürülmemesi üzerine HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, Başbakan Yıldırım’a soru önergesi verdi.

Yayınlanma: 31.10.2017 - 00:19
Abone Ol google-news

 

HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde tutuklu HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü’nün kelepçe takılmasını reddettiği için hastaneye götürülmediğini belirtti. Encü’nün konuya ilişkin TBMM Başkanı İsmali Kahraman’a dilekçe yazdığını belirten İrmez, Kahraman’ın ise Encü’ye “Aziz milletimizin, milli iradenin temsilcileri olan milletvekilleri; hukukun üstünlüğü’nü hukuk devletini, anayasayı, yasaları kabul ederek ve demokrasiyi tam manası ile özümseyerek, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ve tek millet bilinciyle ülkemizi daha ileri noktalara ulaştırma gayreti içinde olmalı ve olmaya devam etmelidir” yanıtı verdiğini ifade etti.. İrmez, Başbakan Binali Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

Sayın Encü’nün hâlihazırda milletvekili olduğu ve dokunulmazlığı bulunduğu dikkate alındığında kendisine kelepçe uygulaması dayatılmasının amacı nedir?

Hastaneye sevk sırasında uygulanmak istenen kelepçe dayatması; sağlık hakkı, işkence ve kötü muamele yasağı hakkı ihlali ile dokunulmazlığı düzenleyen 83. madde dolayısıyla da anayasal ihlal değil midir?

Sayın Encü’nün dilekçesine TBMM Başkanı tarafından “Milli iradenin temsilcileri olan milletvekilleri; hukukun üstünlüğünü, hukuk devletini, anayasayı, yasaları kabul ederek ve demokrasiyi tam manası ile özümseyerek, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ve tek millet bilinciyle ülkemizi daha ileri noktalara ulaştırma gayreti içinde olmalı” diye cevap verilmiştir. Meclis Başkanı neye dayanarak bu şekilde bir beyanda bulunmaktadır? TBMM Başkanı’nın söz konusu cevabında kendisini yargı yerine koyma ve neredeyse hüküm verme peşinde olması ifadeleri nedeniyle soruşturma başlatılmış mıdır?

Dokunulmazlığı devam eden bir TBMM üyesini kelepçeleme emri kim veya kimler tarafından verilmiştir?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler