Erdoğan'dan CHP'li Bülent Tezcan hakkında suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisi için 'Diktatörün şeddelisidir' diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 31.10.2017 - 10:07
Abone Ol google-news

<video:856141>

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan hakkında, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Savcılığın dilekçeyi işleme koyduğu öğrenildi.

Bülent Tezcan: Bedel ödenecekse ilk önce biz öderiz

Bekir Bozdağ: Erdoğan'a diktatör demek edepsizliktir

Bülent Tezcan: Erdoğan diktatörün şeddelisidir

CHP Genel Başkanı Bülent Tezcan, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesindeki yaptığı konuşmada, "Tekirdağ meydanında ben söylüyorum; Recep Tayyip Erdoğan, faşist diktatördür. Hem de onların anladığı dilden söylüyorum. Şeddelisidir diktatörün şeddelisidir hem de. Değerli arkadaşlar bakın Türkiye aşağı yukarı 40 gündür bir şantaj ve tehdit siyasetine teslim olmuş durumda. Şantaj ve tehdidi yapan kim? Devletin en tepesini işgal eden kişi, Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan. O makamdan şantaj ve tehditte bulunuyor. Kime, önce kendi belediye başkanlarına" ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözler nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bir dilekçe vererek, Tezcan hakkında, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu. Aydın'ın verdiği dilekçenin işleme alındığı ve savcılık tarafından incelendiği öğrenildi.

BEKİR BOZDAĞ YASAL SÜRECİN BAŞLATILACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle yurt dışına çıkış yasağı getirilen Tekirdağ'ın Süleymanapaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'a destek çıkmak için Tekirdağ'a gitmişti. Tezcan'ın burada yaptığı konuşmaya AKP'den tepki gecikmedi. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da Bakanlar Kurulu toplantısının ardından tepkisini sert bir dille dile getirirken Cumhurbaşkanlığı'nın Tezcan hakkında yasal süreci başlatacağını söylemişti.

 Bozdağ, "Türkiye'de faşizan uygulamanın öncüsü olanlar, yasakları kaldıran büyük reformlara imza atan Cumhurbaşkanı'na saldırmaktadır. Türkiye'de bir faşist olsaydı, Bülent Tezcan kalkıp efelenip gürleyip böyle bir cümle sarf edemezdi." diye konuştu.

 Cumhurbaşkanlığı: Tezcan hakkında yasal yollara başvurulacaktır

?Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan için 'Faşist diktatör' diyen Bülent Tezcan'a dava açacaklarını söyledi.

 Kalın, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında "CHP’li Bülent Tezcan’ın nefret söylemi, ana muhalefet adına bir utanç vesikasıdır. Bu siyaset değil, milletin iradesine düşmanlıktır. Bu konuda yasal yollara başvurulacaktır" ifadelerini kullandı.

 TEZCAN NE DEMİŞTİ?

 Tezcan, Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle adli kontrol şartı uygulanıp, yurt dışına çıkış yasağı getirilen Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'a destek vermek için kente geldi.

 CHP'li belediye başkanlarının 'şağmar oğlanı' olmadığını söyleyen Tezcan, "Şimdi Ekrem başkan bu lafı dedi- demedi ben onu bilmem. Ama Tekirdağ meydanında ben söylüyorum Recep Tayyip Erdoğan, faşist diktatördür. Hem de onların anladığı dilden söylüyorum. Şeddelisidir diktatörün şeddelisidir hem de" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon