Binali Yıldırım'dan CHP'li Tezcan'a diktatör yanıtı: Öyle bir cevap veririm altından kalkamaz

AKP Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, AKP grubundan yaptığı konuşmada CHP Sözcüsü Bülent Tezcan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki sözlerine yanıt verdi. Yıldırım, salondaki davetlilerin uzun süre bu konuda açıklama yapması için yaptıkları çağrının ardından yaptığı açıklamada CHP'yi sert sözlerle hedef aldı.

Yayınlanma: 31.10.2017 - 12:29
Abone Ol google-news

<video:856625>

Başbakan Binali Yıldırım, CHP’li Bülent Tezcan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik olarak söylediği ‘diktatör’ açıklamasını sert bir dille eleştirerek, “Bir parti sözcüsü, geçen gün Cumhurbaşkanımız hakkında münasebetsiz laflar etti. Onu dinleyince adam parti sözcüsü mü parti sövücüsü mü doğrusu anlayamadım. Burada terbiyem müsaade etmiyor, öyle bir cevap verirdim ki altından kalkamayız” dedi.

TBMM Komisyonu'nda 'diktatör" kavgası

Bakan Soylu'dan CHP'li Bülent Tezcan'a gözdağı: Hesabı sorulur

Erdoğan'dan CHP'li Bülent Tezcan hakkında suç duyurusu

AKP Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, AKP grubunda konuştu. Binali Yıldırım, salonda bulunan ve sık sık tezahüratlarla kesilen ve İzleyici balkonundan birinin CHP'lilerin açıklamalarını hatırlatması üzerine Yıldırım, "Merak etme biraz sonra onun anlayacağı dilden cevabını veririz merak etme" karşılığını verdi. Yıldırım, CHP Sözcüsü Bülent Tezcan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki sözlerine yanıt vermesi için yapılan çağrıların ardından yaptığı açıklamada CHP'yi ve Bülent Tezcan'ı sert sözlerle eleştirdi.

Binali Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'AKP'ye oy verenler pişman' sözlerine de yanıt verdi.

"DİKTATÖR ARIYORLARSA GEÇMİŞLERİNE BAKSIN"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın ‘Erdoğan diktatörün en şiddetlisidir’ sözlerine işaret eden Yıldırım, “Son zamanlarda anamuhalefet partisi CHP’de ciddiyeti giderek artan bir üslup bozulması yaşanıyor. Sayın Kılıçdaroğlu’nun ne dediğini anlayan varsa beri gelsin. Anamuhalefet partisi sözcülerini de ayarı kaçmış bir dil kullanmaya atan sebebi de merak ediyoruz. Bir parti sözcüsü, geçen gün Cumhurbaşkanımız hakkında münasebetsiz laflar etti. Onu dinleyince adam parti sözcüsü mü parti sövücüsü mü doğrusu anlayamadım. Burada terbiyem müsaade etmiyor, öyle bir cevap verirdim ki altından kalkamayız. Diktatör arıyorlarsa geçmişlerine, geleneklerine baksınlar. 15 yıl alnının akıyla hizmetleriyle, vatandaşın duası ve desteğiyle kesintisiz iktidara gelen parti AK Parti’dir. Lideri de Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu hezeyanlarınız bu gerçeği değiştirmez. Sayın Kılıçdaroğlu sadece Cumhurbaşkanımıza, partimize değil aynı zamanda millete de hakaret etmekten geri durmuyor. Sandığa gidip serbest iradesiyle oy veren vatandaşlara yükleniyor, niye AK Parti’ye oy veriyorsun diye onlardan hesap sormaya çalışıyor. Bu üslup ne siyasete ne de siyasetçiye yakışır. Sen ikide bir Cumhurbaşkanımıza yönelik yakışıksız laflar edeceksin, saygısızlık yapacaksın, meşru siyaset dilinin dışına düşeceksin, meramını siyasi nezaket içinde ifade etmeyeceksin, sonra da saygı bekleyeceksin” dedi. 

KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

Başbakan Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti: “Evet oyu verenlerin çoğu pişman diyor. İnsanların aklından geçenleri okuma kabiliyeti mi kazandın? Çalış çabala bir gün sen de belki iktidar olursun. Size oy veren ile birlikte başka partilere oy verenlere saygı duymayı öğreneceksiniz. Bir de diyor ki ‘demokrasinin namusunu kurtaralım’, sen merak etme Kemal Bey AK Parti liderimizle birlikte 15 yıldır demokrasinin namusunu vesayetçilere, darbecilere karşı korudu, korumaya devam ediyor. Eğer bir şeyi kurtarmak istiyorsan, 15 yıldır yerinde sayan, bir adım ileriye gidemeyen, millete umut vermeyen partini kurtar. Bu ülkenin siyasetinde bu ayıplı dilin yeri yok. Herkes ne konuştuğunu bilecek, millete yakışan üslupla konuşacak. Bunlarla bundan fazla zaman harcamak israfa girer, işimiz gücümüz var.”

"BELEDİYELERİMİZDEKİ İSTİFALAR NÖBET DEĞİŞİMİ"

 Bildiğiniz gibi kongre sürecimiz devam ediyor. 532 ilçe kongremizi tamamladık. Kasım ayında ilçe kongreleri bitecek, il kongreleri başlayacak. İnşallah 2018'in ortalarında büyük kongremizi gerçekleştireceğiz. Bu süreyi büyük bir olgunlukla geçiren teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Bizim davamız makam, mevki yarışı değil, hizmet yarışıdır. Belediyelerimizdeki istifalar ve değişimi nöbet değişimi olarak görüyoruz. Bunu millete hizmet yolunda bir nöbet yarışı olarak görüyoruz.

İDAM KONUSUNDA GERİ ADIM

Salonda bulunan bir partilinin 'İdam istiyoruz' diye bağırması üzerine Yıldırım, "Ya kardeşim. 20 kez, 30 kez müebbet cezalar çıkıyor. İdam olsa bir kez ölür kurtulur. Bu şekilde her gün idam oluyor. Merak etmeyin hukuk devleti içerisinde cezalarını alacaklar. Hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmayacak. Hiçbir gazimizin ahı yerde kalmayacak. İhanet içinde olanların suçları karşılıksız kalmayacak" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bda  bir süredir dile getirmediği idam cezası konusunda AKP'nin geri adım attığının sinyalini verdi.

‘Ordu sizinle gurur duyuyor’ sloganları atan partililere seslenen Yıldırım, “Kahvaltı etmediniz herhalde” dedi. Bunun üzerine partililer aynı sloganı daha yüksek sesle attı. Başbakan da, ‘sözümü geri aldım’ diyerek partililere cevap verdi. Sloganların uzun süre atılması üzerine ise Yıldırım, “Arkadaşlar ciddi meseleler konuşuyoruz” ifadesini kullandı. Bu ifade salonda gülüşmelere neden oldu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler