Uğur'un istifası... Tehdit tutuklu kardeş mi?

Balıkesir Belediye Başkanı Uğur’un istifa ederken “Ailemle tehdit edildim” sözleri merak uyandırdı. Balıkesir’de Uğur’un FETÖ davası nedeniyle Silivri’de tutuklu bulunan kardeşi Necati Uğur’u kast ettiği konuşuluyor.

Yayınlanma: 01.11.2017 - 05:05
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından istifaları istenen belediye başkanlarından biri olan Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un “direniş” kararı almasına karşın istifa etmesi ve istifa ederken de “aileme kadar tehdit edildim” demesi merak uyandırdı. Başkan Uğur’un Silivri Cezaevi’nde FETÖ davasından tutuklu yargılanan kardeşi Necati Uğur’un durumu nedeniyle tehdit almış olabileceği ve bu nedenle istifa ettiği söyleniyor.

Kırcı ile kriz...

İstifa çağrılarına, “Tek başıma kalsam da direneceğim” dediği öne sürülen Uğur’un sadece bir şartla istifa edeceği söylenmişti. Balıkesir’de tanınmış bir aileye mensup olan Uğur, özellikle il milletvekillerinden Sema Kırcı ile aralarındaki kriz ile gündeme gelmişti. AKP’nin il kongresinde kendisi hakkında asılsız suçlamalarda bulunduğunu öne süren Ahmet Edip Uğur, “Parti içinde böyle kendi görev yapan insanımızı, belediye başkanımızı, seçilmiş belediye başkanını kötüleyerek, hakaret ederek, hiçbir yere varamayız. Daha 2 yıl önceden milletvekilliği ve belediye başkanlığı hesabı yapılıyor. TBMM’nin mimar üyesi, kâtibe Hanım Efendi’ye de söylüyorum. Yalan söyleyerek, iftira atarak hiçbir yere varamazsın” demişti.

Başkan Uğur’un yakın çevresine, “Benim istifamın istenmesi, beni suçlayan ve karalayan, mal varlığımın arttığını öne süren, ayrıca usulsüz imar uygulamalarına imza attığımı söyleyen vekillere haklılık kazandırır. Cumhurbaşkanı’na da söyledim. Ben ancak hakkımda görevlendirilecek müfettişler tarafından detaylı inceleme yapılması ve bu müfettişlerin hazırladığı rapor kamuoyuna açıklandığı takdirde istifa ederim. Benim ve ailemin bütün mal varlığı, yaptığım ihaleler ve imar uygulamalarım incelensin, kamuoyuna açıklansın ben de istifa edeyim. İsterlerse partiden de istifa edeyim. Aksi halde belediyeden benim ölüm çıkar” dediği öğrenildi.

Sözleri dikkat çekti

Bu kararlığını çevresi ile paylaşan Uğur’un önceki gün hem partisinden hem de görevinden istifa ederken “aileme kadar tehdit edildim” sözlerini kullanması gözleri ailesine çevirdi. Uğur’un ailesinin tüm fertlerinin ilişkisini kestiği söylenen bir kardeşi 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yurtdışına kaçtı. Diğer kardeşi Necati Uğur ise FETÖ davasından tutuklandı. Geçen hafta ilk duruşması yapılan davanın iddianamesinde Necati Uğur, FETÖ ile ilişkilendirilmesine karşın hakkında dosyada delil bulunmaması, avukatları tarafından mahkemede dile getirilmişti. Balıkesir’de Uğur’un ailesinin tek tehdit edilebilecek konunun bu dava olduğunu söyleyen yakın çevresi, kardeşinin durumu nedeniyle tehdit almış olabileceğini öne sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler