Berberoğlu'na ziyaret: Türkiye için adalet dersi

CHP Eskişehir Milletvekili Usluer ve CHP Edirne Milletvekili Bircan, tutuklu CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu cezaevinde ziyaret etti. Berberoğlu görüşmede kitabının çıkmasından dolayı keyfinin yerine geldiğini söyledi.

Yayınlanma: 03.11.2017 - 21:42
Abone Ol google-news

 

CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer ve CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, CHP’nin tutuklu İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu’nu ziyaret etti. Milletvekilleri, Berberoğlu’nun özellikle “Siz Yürürken Ben Yatarken Yazı-Yorum” kitabının çıkması nedeniyle keyfinin çok yerinde olduğunu söyledi. Edinilen bilgiye göre görüşmede Berberoğlu, istinaf mahkemesinin kararı bozmasının ardından suçlu olmadığının anlaşıldığını belirterek, “En önemlisi bana isnat edilen suçun mahkeme tarafından bozulması. Bu benim için çok değerli. Bir dahaki yargılamada çıkacağımı düşünüyorum” dedi. “Belki biraz daha kalırım ama benim cezaevimde olmam Türkiye’de adalet için bir ders olacaktır” diyen Berberoğlu, tarihe not düşülecek bir adaletsizliğin oluştuğunu, ancak gerçeklerin de hiçbir zaman gizlenemeyeceğini söyledi.

Büyükada’nın arkası gelir

Berberoğlu, “Demokrasi, hak, hukuk adalet herkes için gerekli. Türkiye’de bir an önce antidemokratik uygulamalardan vazgeçilerek demokrasinin yeniden insanların yüzünü güldürdüğü bir sürece evrilmesini diliyorum” diye konuştu. Büyükada tutuklularının serbest kalmasına dikkat çeken Berberoğlu, “Cumhuriyet gazetesi yazarlarının tutuklu olmasından büyük üzüntü duyuyorum. Ancak Büyükada kararı umut verici. Bunun arkası gelecektir” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler