‘Hükümetin başı vergiden kaçıyor'

CHP’li Özel ve Emir, Başbakan Yıldırım’ın çocuklarının şirketlerinin Malta’da çıkmasına ‘Yasal olabilir ama ahlaki değil’ diye tepki gösterdi.

Yayınlanma: 06.11.2017 - 23:40
Abone Ol google-news

CHP, siyasetçi ve zenginlerin “Cennet Belgeleri” adıyla ortaya çıkan off-shore yatırımlarında Başbakan Binali Yıldırım’ın çocuklarının da olmasına tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Size ‘Milli para kullanın’ diyorlar, kendileri Amerika’nın milli parasını kullanıyorlar. Vergi ödememek için de off-shore hesapları kullanıyorlar” derken, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Türkiye’nin bütçesini hazırlayan hükümetin başının Türkiye’deki vergi sisteminden kaçınmak için, off-shore ülkelerde hesap açmasını, varlık edinmesini, şirket kurmasını, o şirketlere onlarca gemi almasını şiddetle kınıyoruz, asla ahlaki bulmuyoruz” dedi. CHP’li Özel ve Emir Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Özel ve Emir toplantılarda ‘Cennet Belgeleri’ne dikkat çekti. Siyasetçi ve zenginlerin offshore yatırımlarının “Cennet Belgeleri” adıyla yayımlandığına dikkat çeken Özel, Yıldırım’ın ağzından “yerli, milli” sözlerinin düşmediğini kaydetti. Özel, “Vatandaşlara sesleniyoruz; emekli maaşınızdan artan 140 lirayı dolar yaptırıp yastık altında tutuyordunuz. Size ‘Bozdurun bunu. Bize destek olun’ dediler. Binali Yıldırım, ne yapıyor? ABD’nin yerli ve milli parasıyla vergisiz ticaret yapmak için şirket kurduruyor, çocukları şirket kuruyor. Size ‘Milli para kullanın’ diyorlar, kendileri Amerika’nın milli parasını kullanıyorlar. Vergi ödememek için de off-shore hesapları kullanıyorlar” dedi. “Paradise Papers” adlı belgelerde, dünyadaki önemli liderlerin ve siyasetçilerin offshore hesaplarına ilişkin bilgilerin ortaya saçıldığını söyleyen Emir şöyle konuştu: “Yıldırım’ın iki oğlu, yeğeni ve dayısının 5 şirketleri olduğu söyleniyor. Burada yapılan işlemlerin hepsi yasal, yasadışı bir şey yok ancak burada ahlak dışı bir şey var. Türkiye’nin bütçesini hazırlayan hükümetin başı Türkiye’deki vergi sisteminden kaçınmak için, Türkiye’de vergi ödememek için ve parasının hesabını vermemek için off shore ülkelerden hesap açmasını, varlık edinmesini, şirket kurmasını, o şirketlere onlarca gemi almasını şiddetle kınıyoruz, asla ahlaki bulmuyoruz. Bu iddialar doğru mudur Sayın Başbakan? Bunu bir an evvel açıklamanız gerekiyor.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon