Binali Yıldırım'dan Paradise Papers açıklaması... Yerli ve milli olmadığını doğruladı

Başbakan Binali Yıldırım, Malta'da çocukları ve akrabalarına ait off-shore şirketlerine ilişkin açıklama yaptı. Yıldırım, şirketlerin varlığını kabul ederek, "Denizcilik küresel bir iştir. Bunun gizli saklı bir tarafı yok. Bir algı oluşturmaya çalışıyorlar" dedi.

Yayınlanma: 07.11.2017 - 10:39
Abone Ol google-news

Başbakan Binali Yıldırım ABD ziyareti öncesi Esenboğa Havalima'nında basın toplantısı düzenledi. 

Malta’da çocuklarının ve akrabalarının yöneticisi olduğu şirketlerin varlığını kabul eden Başbakan Yıldırım, "Benim çocuklarıma bir tavsiyem oldu. Devletle iş yapmayacaksınız. Denizcilik küresel bir iştir. Bunun gizli saklı bir tarafı yok. Bir algı oluşturmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

ABD ZİYARETİ

Yıldırım, Türkiye -ABD arasındaki vize sorununa ilişkin, "Türkiye ile ABD arasında bir süre önce askıya alınan vize işlemlerinin sınırlı da olsa başlamış olması olumlu bir adım olarak mütalaa edilebilir. Bu çerçevede ziyaretin ülkemizin ABD ile ilişkilerinin bulunduğu düzeyden daha ileri bir düzeye taşınmasına vesile olmasını ümit ediyorum. Bu amaçla bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Bütün bunları yaparken vazgeçemeyeceğimiz şey, ülkemizin, milletimizin hassasiyetleridir. Bu hassasiyetlere karşı tarafın da gereken hassasiyeti göstereceğini ümit ediyorum. Türkiye ve ABD müttefik iki ülkedir.  NATO da müttefikliğimiz var. Yarım asrı aşan ilişkilerde zaman zaman dalgalanma olduğu geçmiş yıllarda da mevcuttu. Ümit ederim, her iki ülkenin menfaatleri, beklentileri açısından verimli bir ziyaret gerçekleştirmiş oluruz" diye konuştu. 

"ABD'YE GÜVENCE VERMEK VEYA GÜVENCE VERMESİNİ İSTEMEK GİBİ BİR MÜZAKERE HUKUK DEVLETİ İLKELERİNE UYMAZ" 

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin vize krizine ilişkin dün akşam yaptığı açıklamayı değerlendirmesi istenen Yıldırım, "Karşılıklı açıklamalar yapılmıştır. İki ülke arasında özellikle bazı yargılamalar, tutuklamalar var. Her iki ülke de hukuk devleti. Hukuk devleti kuralına göre işlem yapılıyor. ABD'ye güvence vermek veya onların bize güvence vermesini istemek gibi bir müzakere hukuk devleti ilkelerine uymaz. Burada bizim hassasiyetimiz şudur; bizim 15 Temmuz darbesi ile ilgili bu darbenin arkasında Fetullah Gülen'in olduğu yönünde çok kuvvetli bulgularımız, delillerimiz var. İade edilmesini istiyoruz. Ayrıca bazı nedenler ile tutuklanmış olan vatandaşlarımızın davalarının görülmesinde de var olan endişelerimizin giderilmesini istiyoruz. Onlar da benzer taleplerde bulunuyorlar. Bunlar diplomatik kanallarda görüşülüyor. Bir çıkış yolu bulunmaya çalışılıyor. Bu ziyaretin amaçlarından biri de bütün bu konuları açıklığa koymak, makul bir yol bulabilmektir. Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin iade konusunda yapılacak her şey yapıldı. Artık doysa odalara sığmayacak hale gelmiştir. Bu kadar belge iş görmüyorsa işin içinde başka mesele var diye insanın aklına geliyor. Haddinden fazla dosya, belge verdiğimizi düşünüyorum. Amerikan yargısı bir ana önce hukuk sistemi devreye girerek gereğini yapmasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu. 

PARADİSE PAPERS BELGELERİNİ KABUL ETTİ

Malta'da çocukları ve akrabalarına ait off-shore şirketlerininin varlığını inkar etmeyen Yıldırım şunları söyledi:

Dün bir gazete şahsım ve ailem hakkında off-shore şirketleri var diye haber yapıyor. Vatandaşlarımızın gerçeği öğrenmesinde fayda var. Ben gemi inşa ve makine mühendisiyim, hayatım boyunca bu işi yaptım. Siyasete başlayınca da evlatlarıma bıraktım. Onlar kendi işini ben kendi işimizi yapıyorum. Siyasete başlarken çocuklarıma tavsiyem oldu, devletle hiçbir zaman iş yapmayacaksınız.

"BUNLAR SIR DEĞİL"

Devletin bankalarından hiçbir kaynak kullanmayacaksınız. Denizcilik küresel bir iştir, dünyanın her yerinde iş yapıyorlar. Bunun gizli saklı bir tarafı yok, burada iş çeviriyorlarmış gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Türkiye ve başka ülkede bir kişi hakkında ticari faaliyetleri hakkında bilgi almak isterseniz her türlü bilgiyi alabilirsiniz. İnternet üzerinden 2 dolar ödeyerek herkes hakkında bilgi alabilirsiniz, bunların sır özelliği yok.

"HER TÜRLÜ SORUŞTURMA YAPILABİLİR"

Bunlar açık seçik faaliyet gösteren şirketlerdir. Bu iddia yeni de değil, bu gazete ilk defa 2008'de bunları gündeme getirdi. Şimdi de aynı haberi büyük bir usulsüzlük olarak yapıyorlar. Benim siyasetçi olmam nedeniyle çocuklarımın faaliyetleri üzerinden haber yapmaları egzotik bir iştir. Benim dokunulmazlığım var ama çocuklarımın yok. Buradan davet ediyorum, her türlü soruşturma yapılabilir.

"EN BÜYÜK SERVET İTİBARIMIZDIR"

Biz onurumuzla varız, ülkemiz ve milletimiz için bütün ömrümüzü verdik, en büyük servet itibarımızdır. Para bugün vardır yarın yoktur. vergi vermiyor diye itham ediyorlar, bu haberi yaptıklarında çocuklarımın şirketi İstanbul'da en fazla vergi veren şirketler arasında yer alıyor. İnsanların kafasını karıştırmaya luzüm yok. Bana milli değil diyenlerin apar topar memleketten kaçmasını vatandaşlar bilmeli."

 

Off-shore kardeşler... Kayıtlardan damat bakan Albayrak ile kardeşi de çıktı                 

93 Türk listede                 

Cennet Belgeleri Saray'a dayandı... Kraliçe'nin 10 milyon sterlini off-shore hesaplarında                 

Vergi cennetlerinin perdesi aralandı... Ünlü isimlerin sırları ortaya döküldü                 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler