Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba'ya göre kasap memnun

AKP’li milletvekillerine “ucuz et” uygulamasıyla ilgili bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, “Neden kasapların sisteme dahil edilmediği” eleştirileri üzerine, “Kasaplar halinden memnun. Onların müşterisi belli, yüksek gelirliler etini kasaptan alıyor. 80 milyona ucuz et yedirmek gibi bir iddiamız yok” dedi.

Yayınlanma: 08.11.2017 - 07:01
Abone Ol google-news

AKP’nin grup toplantısının basına kapalı bölümünde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, bakanlığın çalışmalarıyla ilgili bilgi verirken, milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı. Ucuz etin neden yalnızca iki firmada satıldığı, kasapların neden sisteme dahil edilmediği yönündeki sorular üzerine Fakıbaba, ihaleye çıkıldığını, 8 firmadan en geniş ağı olan BİM ve A101’in ihaleyi aldığını söyledi.

Bu uygulamanın sürekli olmayacağını, 2018 Ağustos’a kadar et ithalatını düşüreceklerini, bu süreçte hayvan yetiştiriciliğinin destekleceğini anlatan Fakıbaba, “Bir gün ‘kırmızı et vermiyoruz’ da diyebilirler. Öyle bir gün gelecek ki kırmızı eti de alamama durumuna düşebiliriz” diye konuştu. Etin pahalı olmasının en büyük nedeninin yem fiyatlarının yüksek olması olduğunu belirten Fakıbaba, yem fiyatlarının düşmesi durumunda etin fiyatının da düşeceğini, bunun için çalıştıklarını anlattı. Bazı milletvekilleri, meraların yeterince korunamadığı, başka amaçlar için kullanıldığı eleştirisinde bulunarak, “Ot olmadan et olmaz” görüşünü dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon