Erdoğan '2010'dan beri uyarıyorum' dedi ama arşiv öyle söylemiyor

41. Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada FETÖ konusunda '2010 yılından bu yana ben bu yapı konusunda uyarıyorum' diyen Erdoğan, 12 Eylül 2010 referandumunun ardından 'Okyanus ötesine teşekkür' etmiş ve 14 Haziran 2012 tarihinde ise 10. Türkçe Olimpiyatlarının kapanış törenine katılarak yaptığı konuşmada ise Fethullah Gülen'e seslenerek 'Dön artık bitsin bu gurbet' demişti.

Yayınlanma: 09.11.2017 - 16:14
Abone Ol google-news

<video:862939>

2012 yılında düzenelenen 10. Türkçe Olimpiyatlarının kapanışında Fethullah Gülen’e “Bu hasret bitsin, dön artık” diye seslenen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’daki 41. Muhtarlar toplantısında, FETÖ için 2010’dan beri alanlarda uyarı yaptığını savundu. 

FETÖ konusunda 'Terör örgütü olduklarını bilmiyorduk' diyenlerin savunmalarının kabul edilmeyeceğini savunan Erdoğan, konuşmasında Gülen Cemaati’ne karşı 2010’dan beri uyarılarda bulunduğunu şu ifadelerle öne sürdü: “Darbe girişiminden çok önce FETÖ için tabanı ibadet ortası ticaret tavanı ihanet teşhisinde bulunmuştum. Hatta 2010'dan beri hep söyledim, kimse bahane uydurmasın, bunların bankasında paralarınız varsa paralarınızı alın. Sanki bunları dememiş gibi elinde ne var ne yok oraya yatıranlar vardı. Bunca zaman söyledik, artık bilsen ne olur bilmesen ne olur. Hukukta bir kaide var: Aslında onların bunu da bilmesi gerekir. Bilmemek mazeret değil. Meydanlarda bağırdık, haykırdık. Her fırsatta örgütün karanlık yüzünü anlattım. Paralel bir çete olduklarını dile getirdik, açıkça ikaz ettik.”

Ancak bu sözlere rağmen, Erdoğan’ın bahsettiği tarihlerde Gülen Cemaati hakkında yapmış olduğu herhangi bir ‘uyarı’ bulunmadığı gibi, bu konuda uyarıda bulunan gazeteciler tutuklanıyor, muhalefet milletvekilleri ise 'genel kurula katılmama' cezası ile cezalandırılıyordu.

12 EYLÜL 2010'DA OKYANUS ÖTESİNE TEŞEKKÜR

 Erdoğan’ın sözlerinin aksine, toplumdaki tüm itirazlara rağmen 12 Eylül 2010’da yapılan Anayasa referandumuyla HSYK yapısı tamamen değiştirilerek yargı Gülen Cemaati’nin himayesine verilmişti. Erdoğan, referandumun ardından yaptığı balkon konuşmasında "Okyanus ötesinden bu sürece destek veren tüm kardeşlerimi kutluyorum" demişti.

14 HAZİRAN 2012'DE ' DÖN ARTIK HASRET BİTSİN' DEMİŞTİ

 Dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, 2012 yılında Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış finalinde yaptığı konuşmada Fethullah Gülen’e “Ülkeye dön” çağrısını şu ifadelerle yapmıştı: “Gurbet hasrettir. Hasret bedeli çok ağırdır. Biz, gurbette olup, şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz. Diyoruz ki, bu sıla hasreti artık bitmelidir, bitsin istiyoruz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler