FETÖ itirafçısı, Gökçek'in müteahhide 'Cemaate yardım et' baskısını anlattı

Bülent Arınç’ın “Ankara’yı parsel parsel cemaate vermekle” suçladığı Melih Gökçek ile ilgili bir FETÖ dosyasında önemli iddialarda bulunuldu.

Yayınlanma: 20.11.2017 - 21:50
Abone Ol google-news

Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Ankara’nın eski belediye başkanı Melih Gökçek’e yönelik “Ankara’yı cemaate parsel parsel satmak” suçlaması bir soruşturma dosyasına şüpheli ifadesiyle girdi. Gazi Üniversitesi’ndeki FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan öğretim görevlisi Turgay Tekinay, etkin pişmanlıktan yararlanarak cemaate ilişkin bildiklerini anlattı. Başta FETÖ firarisi Şerif Ali Tekalan olmak üzere birçok isimle bağlantısını anlatan Tekinay, Balgat ve Bahçelievler’deki örgüt toplantılarında gündeme ilişkin yapılan konuşmaları anlattı. Tekinay, bu toplantıda konuşan ev “abisi” Necmi Bıyıklı’nın kendilerine “Selçuk (kod) abiler Melih Gökçek’in yanına gittiklerinde makamında bir müteahit varmış. Müteahit, Melih Gökçek’ten arsasının emsal değerinin yükseltilmesini istemiş. Bizimkiler de Melih Gökçek’ten cematin bir okulu için yardım yapmasını istemişler.

Cemaat onun için çalıştı

Melih Gökçek de müteahitten cemaate yardım etmesini, bunun karşılığında arsanın emsal değerini yükselteceğini söylemiş” dediğini ileri sürdü. Tekinay, bu konuşma ile Gökçek’in cemaat ile olan irtibat ve ilişkisini övücü mahiyette anladığını belirterek “Daha sonra ise 2009 yılındaki belediye seçimlerinde cemaatin Melih Gökçek’in başkan seçilebilmesi için büyük gayret gösterdiğini toplantılarda öğrendiğini kaydetti. 2011’de Necmi Bıyıklı’nın görevi Mehmet Saltan’a devrettiğini anlatan Turgay Tekinay, cemaatin Gökçek’e ilişkisi konusunda şunları kaydetti:

‘Ankara imamı ile samimi’

“Mehmet Saltan ev toplantısında; Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür içeriği taşıyan telefon marifetiyle yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür mesajı bildirmekti. Buradaki amaç Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda görevli üst düzey örgüt ile bağlantılı yöneticileri onore etmek ve orada kalabilmelerini sağlamak maksatlı bir hareketti. Hatırladığım kadarıyla Fen İşleri Daire Başkanlığı için bu tür bir arama yapılması bizden istendi. Bu talimatı bize veren Mehmet Saltan’dır. Mehmet Saltan, konuşması esnasında ‘Ankara imamı olan Cemil Koca’nın Melih Gökçek ile arasının çok iyi olduğunu, Gökçek’in cemaatle bağlantılı olan şahıslardan haberdar olduğunu, Gökçek’in mahiyetinde çalışan örgüt ile bağlantılı şahıslar hakkında övücü söylemlerde bulunmanın iyi olabileceğini’ belirtti. Bu talimat bana saçma geldi ve herhangi bir arama yapmadım.”

Gül, rektörü atayınca

Turgay Tekinay, dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından rektörlüğe Süleyman Büyükberber’in atanmasından sonra örgütün üniversite içerisinde etkinliğinin hızlı bir şekilde arttığı ve kadrolaşmanın sağlandığını vurguladı. Tekinay, tek tek üniversite yönetiminde yer alan FETÖ bağlantılı kişilerin isimlerini verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler